Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Τα ζώα μου αργά... στη συγκρότηση επιτροπής για το προσφυγικό στο Δημοτικό Συμβούλιο

Προσπαθώντας να μηδενίσει τις «αποστάσεις» αλλά και τον χρόνο ανάμεσα στα ζητήματα που αφορούν την διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού, και τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ο Μανώλης Βουρνούς  ζήτησε την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής (για μια ακόμη φορά) στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το 2017.....

Αν και στο παρελθόν το θέμα είχε έρθει προς συζήτηση δεν είχε καταστεί δυνατόν να συμφωνήσουν οι δημοτικές παρατάξεις και έτσι η «ιδέα» του δήμαρχου παρέμενε σε εκκρεμότητα για να βρει «πρόσφορο έδαφος» στο ξεκίνημα του 2017 και να αποφασιστεί έστω και με την μορφή διερεύνησης η πιθανότητα σύστασης μια επιτροπής .
Η συζήτηση του θέματος κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα κατά την διάρκεια της οποίας συζητιόταν το πλαίσιο λειτουργίας της επιτροπής αυτής έτσι ώστε να μην θεωρηθεί ότι θα υποκαθιστά το δημοτικό συμβούλιο, με την απόφαση τελικά να αναφέρει ότι εν πρώτοις θα συσταθεί επιτροπή που θα καθορίσει το πλαίσιο λειτουργίας …της επιτροπής που θα συσταθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Μανώλης Βουρνούς, από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει τον γνωμοδοτικό χαρακτήρα αυτής της επιτροπής η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα έχει την ευθύνη να εισηγείται θέματα που αφορούν το προσφυγικό, θα ενημερώνει τους δημοτικούς συμβούλους για τις εξελίξεις και θα παρακολουθεί την υλοποίηση αποφάσεων.
Ξεκάθαρη θέση για το θέμα εξέφρασε η Ερμιόνη Φρεζούλη που από την αρχή της συζήτησης δήλωσε ότι δεν θα μετέχει στην επιτροπή καθώς δεν υπάρχει «πολιτική εμπιστοσύνη» ανάμεσα στην παράταξη της Χιακης Συμπολιτείας και της δημοτικής αρχής.
Την πρόθεση του να μετέχει , αλλά δια αντιπροσώπων, καθώς ο ίδιος δεν  προλαβαίνει κατέθεσε ο Μάρκος Σκούφαλος πρόταση όμως που δεν έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο καθώς ζήτησε όλα τα μέλη να είναι δημοτικοί σύμβουλοι …και κάπου εκεί η "Λαϊκή Συσπείρωση" ήταν …μια μέσα μια έξω από την επιτροπή με τον Μάρκο Σκούφαλο να μην καταψηφίζει την σύσταση αλλά να τηρεί μια στάση αναμονής ως προς την εκπροσώπηση της παράταξης του.

Μια μέσα μια έξω από την επιτροπή ήταν και η  μείζονα μειοψηφία αφού ο Στέλιος Καμπούρης αρχικά την επικρότησε, αλλά αμέσως μετά την άρνηση της ελάσσονος αντιπολίτευσης να συμμετέχει ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης αποφάσισε να αποσύρει την στήριξη της  παράταξης του.
Το σημείο αυτό έφερε τριβή μεταξύ των δυο συμβούλων με τον Κλέαρχο Χρύση να λειτουργεί πυροσβεστικά, διακόπτοντας την συνεδρίαση και δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο στην μείζονα μειοψηφία να βρει μια κοινή γραμμή.
Έτσι, αμέσως μετά την έναρξη της συνεδρίασης 5 δημοτικοί σύμβουλοι ( Τζιώτης, Γδύσης, Μυριαγκός , Καμπούρης και Σκούφαλος ) σε 5 μέρες, θα αναλάβουν να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο λειτουργίας της διαπαραταξιακής επιτροπής που θα ασχολείται με το προσφυγικό και σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα αποφασιστεί η πλήρη συγκρότηση της!!

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου