Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Επονείδιστη και «σκληρή» η στάση Τραμπ για τους πρόσφυγες, λέει ο δήμαρχος του Λονδίνου

Ίδια στάση και από τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν
Βρετανοί πολίτες συγκεντρώνουν υπογραφές για να κρατήσουν μακριά από την πατρίδα τους τον Τραμπ......


Επονείδιστη και «σκληρή» χαρακτήρισαν την κίνηση Τραμπ κατά μεταναστών και προσφύγων ο μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, όπως και ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν την ώρα που Βρετανοί πολίτες συγκεντρώνουν υπογραφές για να κρατήσουν μακριά από την πατρίδα τους τον Αμερικανό πρόεδρο. 
    
Περίπου ένα εκατομμύριο υπογραφές έχουν ήδη συγκεντρωθεί ζητώντας από την κυβέρνηση του Λονδίνου να φρενάρει την επικείμενη επίσκεψη Τραμπ στην βρετανική πρωτεύουσα κατόπιν πρόκλησης της Βασίλισσας Ελισάβετ.  
    
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, έχουν ήδη συγκεντρωθεί 945 χιλιάδες υπογραφές Βρετανών που δεν επιθυμούν τον Τραμπ στη χώρα τους καθώς μία επίσημη επίσκεψή του στη χώρα θα εξέθετε την ίδια τη βασίλισσα της χώρας.   
   
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Ουάσινγκτον, η Βρετανή πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, είχε   δηλώσει ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ προσκάλεσε τον Τραμπ να επισκεφθεί τη Βρετανία εντός του έτους κι ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αποδέχτηκε την πρόσκληση. 
    
"Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να έρχεται στη Βρετανία ως αρχηγός της αμερικανικής κυβέρνησης αλλά δεν θα πρέπει να προσκληθεί σε επίσημη κρατική επίσκεψη γιατί κάτι τέτοιο θα ντρόπιαζε τη Βασίλισσα", γράφει η ανακοίνωση στην εκστρατεία συλλογής υπογραφών - 100 χιλιάδες αρκούν για να συζητηθεί μία πρόταση στο βρετανικό κοινοβούλιο. 

"Ο καταγεγραμμένος μισογυνισμός και η χυδαιότητά του τον αμαυρώνουν και του στερούν το δικαίωμα να επισκέπτεται τη Βασίλισσα ή τον πρίγκιπα της Ουαλίας. Επομένως, κατά την διάρκεια της προεδρίας του, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα πρέπει να προσκαλείται στη Βρετανία", τονίζεται επίσης στην ανακοίνωση.

Πρώτος και καλύτερος, ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος , Τζέρεμι Κόρμπιν, κάλεσε τους ακόλουθούς του στο Twitter να ψηφίσουν διαδικτυακά στην εκστρατεία. Ο ίδιος ζήτησε από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, να ακυρώσει την προγραμματισμένη για το καλοκαίρι επίσκεψη του Τραμπ στη χώρα, ώστε να μην απογοητεύσει η ίδια τον βρετανικό λαό. 

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου