Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Τρείς απόπειρες αυτοκτονίας στο "Σκυλίτσειο"

Σε κατάσταση απόγνωσης το Νοσοκομείο από την νέα αυτή... προσφυγική πίεση
Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκεται το "Σκυλίτσειο" καθώς οι απόπειρες αυτοκτονίας μεταξύ μεταναστών - προσφύγων, τείνουν να πάρουν την μορφή επιδημίας, αφού μόνο σήμερα είχαμε τρείς απόπειρες, με τη χρήση κυρίως χαπιών ή και άλλων μέσων π.χ. απόπειρες απαγχονισμού.....

Δεδομένης αυτής της καταστάσεως η Διοικητής του Νοσοκομείου με την οποία επικοινωνήσαμε επιβεβαίωσε το γεγονός, σημειώνοντας ότι είναι σαφές πως οι καθυστερήσεις στη διαδικασία εξετάσεως του ασύλου οδηγούν τους ανθρώπους αυτούς σε σκέψεις ακόμα και να θέσουν τέρμα στη ζωή τους. Βεβαίως, όπως σημείωσε, υπάρχουν και οι "πονηροί" που το χρησιμοποιούν ως μέσο πίεσης για γρηγορότερη μεταφορά στην Αθήνα ή πρόκειται για άτομα ήδη παραβατικά, που καμιά σχέση δεν έχουν με τους υπόλοιπους πρόσφυγες και που αν λειτουργούσαν σωστά οι διαδικασίες, έπρεπε να απελαύνονται άμεσα στην Τουρκία.

Εν κατακλείδι, μας είπε η Ε. Βουτιέρου, επειδή και για μας η κατάσταση αυτή είναι πρωτόγνωρη, καλέσαμε την Παρασκευή στο Νοσοκομείο, για να διαφωτίσει τα στελέχη μας, τον Καθηγητή Ψυχιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιο Δουζένη.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου