Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Με «παροχολογία και λάσπη» το νέο «παράλληλο προεκλογικό αφήγημα» του Τσίπρα

Προεκλογικό αφήγημα… αυταπάτης, αντίστοιχο του περίφημου «προγράμματος Θεσσαλονίκης» και του «παράλληλου προγράμματος» με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδίκησε τις εκλογές του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015, χαρακτήρισε τις παροχολογίες Τσίπρα η βουλευτής της ΝΔ.....

Ως προεκλογικό αφήγημα… αυταπάτης αντίστοιχο του περίφημου «προγράμματος Θεσσαλονίκης» και του «παράλληλου προγράμματος» με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδίκησε τις εκλογές του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015 χαρακτήρισε η κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τις παροχολογίες του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την τροπολογία για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων.

«Ας ξεκινήσουμε από το αρχικό αφήγημα του κυρίου Τσίπρα. Το αρχικό αφήγημα –θυμάστε- ήταν το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ήταν αυτό το αφήγημα που έλεγε ότι όχι μόνο θα δώσει αναδρομικά, αλλά θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς, ότι θα σκίσει μνημόνια κ.λπ.» ανέφερε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για να υπενθυμίσει «Πού κατέληξε αυτό το αφήγημα; Κατέληξε ένα βήμα πριν τον γκρεμό, παραλίγο να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τελικώς κατέληξε σε μία πραγματικότητα. Ποια ήταν η πραγματικότητα; Κόστισε στη χώρα 100 δισεκατομμύρια και ένα αχρείαστο μνημόνιο η περίοδος αυτή. Το αφήγημα, λοιπόν, ήταν το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και η πραγματικότητα ήταν ότι ο Πρωθυπουργός –το παραδέχθηκε ο κ. Τσίπρας- είχε αυταπάτες. Αυτή ήταν η πραγματικότητα».

Αναφορικά δε με το «παράλληλο πρόγραμμα» σημείωσε «Ωραίο αφήγημα και αυτό! «Θα φέρω εγώ μνημόνιο, αλλά θα φέρω και άλλα πράγματα και έτσι το μνημόνιο δεν θα σας πονέσει»! Αυτό είπε στον λαό. Αυτό ήταν το δεύτερο αφήγημα. Δεν υπήρξε τίποτα το οποίο όχι απλώς να ζήτησαν οι δανειστές, αλλά να φαντάστηκαν και που να μην έγινε πραγματικότητα την περίοδο αυτή». Η κυρία Ασημακοπούλου απαριθμώντας τα επώδυνα μέτρα που επιβλήθηκαν επι κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου ανέφερε μεταξύ άλλων το υπερταμείο, τα «κόκκινα» δάνεια που πήγαν στα funds, την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, την κατάργηση του νόμου Κατσέλη, τις είκοσι μία περικοπές στις συντάξεις, τους είκοσι επτά νέους φόρους, την περικοπή του ΕΚΑΣ, του επιδόματος θέρμανσης, των επιδομάτων χηρείας κ.α. Η ίδια υποστήριξε πως η κυβέρνηση αυτές τις ημέρες εγκαινιάζει το νέο της «προεκλογικό αφήγημα που περιλαμβάνει «παροχές» και «λάσπη στους πολιτικούς αντιπάλους».

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου