Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Πρώην αξιωματούχος του Ερντογάν: 18 ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων η Λέσβος η Χίος και η Σάμος ανήκουν στην Τουρκία!

Ενόχληση έχει προκαλέσει στην Τουρκία η δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη ότι «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση»......


Σε αυτό το πλαίσιο, τα τουρκικά κανάλια θυμήθηκαν τον πρώην γραμματέα του ΥΠΕΘΑ στην κυβέρνηση Ερντογάν το 2009 και το 2010 Ουμίτ Γιαλίμ για να επαναλάβει τις εξωπραγματικές θεωρίες του περί 18 νησιών «που θα έπρεπε να ανήκουν στην Τουρκία». 

«Θάσος, Σαμοθράκη, Χίος, Λέσβος, Σάμος, Λειψοί, Αρκοί είναι δική μας κυριαρχία, έχουμε παραχωρήσει… δικαίωμα χρήσης» ισχυρίζεται ο πρώην γραμματέας του τουρκικού ΥΠΕΘΑ.’

Mάλιστα, ο Γιαλίμ έχει ισχυριστεί ότι η Κρήτη ανήκει στην Ελλάδα κατά το… 1/4 και πως τα νησιά, οι νησίδες και οι βραχονησίδες γύρω από την Κρήτη παρέμειναν υπό τουρκική κυριαρχία! Σύμφωνα με την απίθανη αυτή θεωρία, η Ελλάδα δικαιούται το 1/4 του νησιού, η Βουλγαρία το άλλο και το Μαυροβούνιο με τη Σερβία τα υπόλοιπα κομμάτια(!)

Ενδεικτικές όμως είναι και οι αντιδράσεις του τουρκικού Τύπου για τη δήλωση Αποστολάκη: «Θρασύτατη δήλωση – Δήλωση σκάνδαλο – Ανακοίνωση που ξεπερνά τα όρια – Δοκιμάζουν την υπομονή μας» αναφέρουν οι τουρκικές εφημερίδες. 

Πάντως, για τις δηλώσεις του έλληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης μέχρι στιγμής.

Πηγή: http://www.skai.gr

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου