Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Ο «πόλεμος» των drone συνεχίζεται στη Βρετανία: Δύο συλλήψεις για το χάος στο Γκάτγουικ

Η βρετανική αστυνομία έχει καταρτίσει μια λίστα πιθανών υπαιτίων του περιστατικού με τα μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drones) που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.....

Η αστυνομία του Σάσσεξ ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε δύο συλλήψεις που συνδέονται με το περιστατικό με τα drone που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου προκαλώντας χάος στο δεύτερο μεγαλύτερο βρετανικό αερολιμένα.

Οι συλλήψεις έγιναν αργά την Παρασκευή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

 Λίστα υπόπτων για το περιστατικό

Η βρετανική αστυνομία έχει καταρτίσει μια λίστα πιθανών υπαιτίων του περιστατικού με τα μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drones) που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου προκαλώντας χάος στο δεύτερο μεγαλύτερο βρετανικό αερολιμένα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα the Telegraph, ο δράστης πετούσε το drone γύρω από το κτίριο του αεροδρομίου και άναβε τα φώτα της συσκευής.

Μια περιγραφή από αυτόπτες μάρτυρες του drone θα επιτρέψει σε ειδικούς να καθορίσουν το μοντέλο αυτού.

Δεν έχει συλληφθεί ακόμη ο δράστης.

Το Γκάτγουικ επαναλειτούργησε χθες Παρασκευή έπειτα από περισσότερες από 36 ώρες, με τον εκνευρισμό που προκλήθηκε σε τουλάχιστον 100.000 επιβάτες που περίμεναν να πετάξουν μεσούσης της Χριστουγεννιάτικης περιόδου από ένα σαμποτέρ χρησιμοποίησε drones παίζοντας τη γάτα με το ποντίκι με ελεύθερους σκοπευτές της αστυνομίας.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου