Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Μια κατάσχεση το λεπτό κάνει η εφορία

Από το 2009 έως και σήμερα οι οφειλέτες του Δημοσίου έχουν αυξηθεί κατά 3 εκατομμύρια, καθώς από το 1 εκατομμύριο που ήταν πριν την κρίση, τώρα ανέρχονται σε 4,2 εκατομμύρια....

Πορείες... παράλληλες καταγράφουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων με τις κατασχέσεις που διενεργεί η εφορία αδειάζοντας τραπεζικούς λογαριασμούς.

Από το 2009 έως και σήμερα οι οφειλέτες του Δημοσίου έχουν αυξηθεί κατά 3 εκατομμύρια, καθώς από το 1 εκατομμύριο που ήταν πριν την κρίση, τώρα ανέρχονται σε 4,2 εκατομμύρια, ενώ η υπερφορολόγηση οδήγησε στην εκτίναξη κατά 188% των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά τα χρόνια των μνημονίων.

Στο φαινόμενο αυτό, η εφορία προσπαθεί να «απαντήσει» με κατασχέσεις. Φέτος στο 10μηνο έγιναν 105.000 κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς, αριθμός που αντιστοιχεί σε 52 κατασχέσεις την ώρα ή περίπου σε μια κατάσχεση ανά λεπτό των εργάσιμων ημερών και ωρών.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι κατασχέσεις δεν αφορούν μόνο μεγάλες οφειλές, αλλά κυρίως μικρά χρέη ακόμη και για 500 ευρώ. Παρά την ένταση των αναγκαστικών μέτρων, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ωστόσο αυξάνονται και προσεγγίζουν τα 9 δισ. ευρώ. Από την άλλη, όσο περνάει ο καιρός τόσο και πιο αναποτελεσματικό γίνεται το μέτρο των κατασχέσεων, αφού οι λογαριασμοί αδειάζουν, καθώς οι οφειλέτες αποφεύγουν να αφήνουν χρήματα σε αυτούς. Έτσι, οι τράπεζες χάνουν καταθέσεις, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η παραοικονομία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου