Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Θρίλερ στις Σέρρες: «Το μακάβριο μυστικό κρυβόταν στο δάσος», αποκαλύπτει το «Φως στο Τούνελ»

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» βρέθηκε πάλι στο χωριό Βέργη και ακολούθησε με συγγενή τη δύσβατη διαδρομή του θανάτου του άτυζου άντρα - Όλη η ιστορία εξαφάνισης του  Θανάση Πολυχρονιάδη....

Το μακάβριο μυστικό της εξαφάνισης του Θανάση Πολυχρονιάδη, κρυβόταν στο πυκνό δάσος Φλαμουρίου, έξω από τη Βέργη.

Η πλατφόρμα και το τρακτέρ του που εντοπίστηκαν τυχαία από έναν βοσκό, ήταν σκεπασμένα από χιόνια σε μια πλαγιά του δάσους, ψηλά στο βουνό.

Μια μέρα μετά σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων, οι αστυνομικοί βρήκαν ότι είχε απομείνει από τον άτυχο ηλικιωμένο.

Τα ευρήματα στο βουνό σε συνδυασμό με αυτά που εντόπισαν οι συγγενείς στο σπίτι του, οδηγούν στην εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας.

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» βρέθηκε πάλι στο χωριό και ακολούθησε με συγγενή τη δύσβατη διαδρομή του θανάτου. Η εικόνα μίλησε από μόνη της και έδωσε απαντήσεις ακόμη και στους πιο δύσπιστους.

Τη νεκροψία διενήργησε ο ιατροδικαστής Μηνάς Γεωργιάδης. Στο κρανίο και στα υπόλοιπα διαθέσιμα μέρη του σκελετού του Θανάση Πολυχρονιάδη, ήταν εμφανή ίχνη δοντιών από άγρια ζώα. Η νεκροψία δεν οδήγησε σε σαφή συμπεράσματα αφού το πτώμα ήταν διαμελισμένο. Για το λόγο αυτό τα αίτια θανάτου θεωρούνται άγνωστα και είναι αδύνατον να προσδιοριστούν από τα υπάρχοντα ευρήματα.

Το τρακτέρ του ανασύρθηκε με εξαιρετική δυσκολία και μεταφέρθηκε μαζί με την πλατφόρμα σε ειδικό χώρο της αστυνομίας, προκειμένου να εξεταστούν από κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

Ο απόστρατος Αστυνομικός Διευθυντής Θανάσης Κατερινόπουλος που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ», εκτιμώντας τα στοιχεία της έρευνας, μίλησε ανοιχτά για δολοφονική ενέργεια σε βάρος του άτυχου αγρότη. Τόνισε ότι το κίνητρο δεν ήταν η ληστεία αφού τα λάδια βρέθηκαν στην πλατφόρμα, αλλά οικονομικές και προσωπικές διαφορές.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ο άτυχος αγρότης να παρουσίαζε συμπτώματα άνοιας και να έχασε τον προσανατολισμό του, το «Τούνελ» επικοινώνησε με την νευρολόγο – ψυχίατρο, διευθύντρια Τμήματος Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου – Ιατρείου Μνήμης και πρόεδρο του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και τη Νόσο Αλτσχάιμερ, Δόκτωρα Παρασκευή Σακκά.

Η ειδική επιστήμονας εξήγησε πως ένας άνθρωπος δεν παρουσιάζει άνοια από τη μια στιγμή στην άλλη. Στην περίπτωση που κάποιος είχε εκδηλώσει δείγματα άνοιας στο παρελθόν, αλλά αυτά ήταν σε αρχικό στάδιο, θα μπορούσαν να μην είχαν γίνει αντιληπτά από τον περίγυρο του. Τόνισε ακόμα πως αν κάποιος σε αυτή την ηλικία, νιώσει μια απειλή, ψυχολογική πίεση ή φόβο, μπορεί να χάσει τον προσανατολισμό του, να περάσει σε κατάσταση σύγχυσης και να μπερδευτεί.

Η ρεπόρτερ του «Τούνελ» κατέγραψε με την κάμερα της εκπομπής τη διαδρομή που φέρεται να ακολούθησε το τρακτέρ του Θανάση Πολυχρονιάδη από το σπίτι του στη Βέργη, μέχρι το σημείο που βρέθηκε. Μαζί της ήταν και ο ανιψιός του άτυχου αγρότη, Στέλιος Πολυχρονιάδης. Όπως φάνηκε στα πλάνα, μέχρι το σημείο που βρέθηκε το τρακτέρ, ο δρόμος είναι δύσβατος, απέχει περίπου έξι χιλιόμετρα από τη Βέργη και φθάνει σε υψόμετρο πεντακοσίων μέτρων. Συνήθως τον χρησιμοποιούν ξυλοκόποι, κυνηγοί και θηροφύλακες.

«Κατά τη γνώμη μου, ο θείος μου δεν θα κατάφερνε να φτάσει τόσο μακριά καθώς ο δρόμος είναι γεμάτος στροφές και επικίνδυνος για ένα τρακτέρ με πλατφόρμα και μάλιστα φορτωμένη με λάδι. Στον δρόμο αυτό ανεβαίνει με δυσκολία αυτοκίνητο 4χ4 , όχι ένα παλιό τρακτέρ σαν το δικό του. Πρέπει να είσαι πιλότος για να φτάσεις εδώ πάνω… Δεν πιστεύω να ανέβηκε εδώ μόνος του ηλικιωμένος άνθρωπος μες στη νύχτα…», τόνισε ο ανιψιός του.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου αγρότη, Στέργιος Σαραϊδάρης, είπε στο «Τούνελ»:

«Είναι πολλά τα ερωτήματα που απασχολούν την οικογένεια και περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των ερευνών των Αρχών. Πρώτα απ’ όλα η εικόνα του σπιτιού, δείχνει σύμφωνα με τους συγγενείς πως υπήρξε παρέμβαση τρίτου προσώπου που μπήκε μέσα στο χώρο και φρόντισε να εξαφανίσει κάποια ίχνη ή να καλύψει κάποια άλλα. Σημαντικό στοιχείο σύμφωνα με την οικογένεια, είναι ακόμα το γεγονός πως από το κινητό τηλέφωνο του θύματος είχαν διαγραφεί όλες οι πρόσφατες κλήσεις».

Πηγή: anikolouli.gr

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου