Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Κεντροαριστερά: Θέλουν 1.000 υπογραφές και εγγύηση 10.000 ευρώ από κάθε υποψήφιο αρχηγό!

Συνεδριάζει η επιτροπή Αλιβιζάτου
Κλειδώνουν σήμερα οι όροι και ο χρόνος της κάλπης για τον νέο αρχηγό - Την Παρασκευή ανακοινώσεις από τον Σταύρο Θεοδωράκη - Αύριο ο Γιάννης Μανιάτης - Διχάζει η ηλεκτρονική ψηφοφορία.....


Στις 5 το απόγευμα θα λάβει χώρα η αποφασιστική συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα και να διευκρινιστούν και τα τελευταία ανοιχτά ζητήματα για τη εκλογή του νέου αρχηγού της κεντροαριστεράς.

Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ ζητούν ηλεκτρονική ψηφοφορία και διπλή κάλπη, για να αποφασίσουν οι συμμετέχοντες για το χαρακτήρα του νέου φορέα και το μέλλον των υφιστάμενων κομμάτων. Όμως, η Χαριλάου Τρικούπη αντιδρά. Εκτιμά ότι το κόστος της online ψηφοφορίας είναι υψηλό (άνω των 800 χιλιάδων ευρώ) και ότι δεν υπάρχουν τα εχέγγυα διαφάνειας για να επιτραπεί η από απόσταση ψήφος. 

Ειδικότερα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Γεννηματά συγκάλεσε χθες την ΚΟΕΣ του κόμματος και ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται. Για την τύχη του θα αποφασίσουν τα μέλη του σε συνέδριο ή σε άλλη διαδικασία που θα επιλεγεί, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τον νέο επικεφαλής της κεντροαριστεράς. 

Ως προς τις ημερομηνίες, οι πιθανότερες Κυριακές για να στηθούν οι κάλπες είναι στις 5 και τις 12 Νομεβρίου, εφόσον απαιτηθεί δεύτερη Κυριακή. 

Σε ότι αφορά στους όρους για να είναι έγκυρη μία υποψηφιότητα συζητούνται τα εξής: 

Πρώτον, θα απαιτούνται 1000 υπογραφές (500 από την Αττική και 500 από την υπόλοιπη Ελλάδα).
Δεύτερον, έγκυρες θα είναι οι υποψηφιότητες που θα κατατεθούν έως τις 10 Σεπτεμβρίου (οι υπογραφές θα πρέπει να παρουσιαστούν έως τις 18 Σεπτεμβρίου).
Τρίτον, οι υποψήφιοι αρχηγοί θα πληρώσουν ως εγγύηση από 10 χιλιάδες ευρώ. 

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου