Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Σε αναζήτηση σχεδίου για την εξυπηρέτηση του Royal Princess και δύο πλοίων της γραμμής στο λιμάνι την Παρασκευή

Αυτό το λιμάνι έχουμε και σ' αυτό πρέπει να χωρέσουν ΟΛΑ το πρωί της Παρασκευής, αφού εκτός των δύο πλοίων της γραμμής, που αναμένονται μετά τις 11 π.μ., νωρίτερα στις 8.30 π.μ. αναμένεται να δέσει εκτός λιμανιού η πλωτή πολιτεία, το κρουαζιερόπλοιο Royal Princess, που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει το πήγαινε- έλα για τη μεταφορά των τουριστών με λάντζες......
Ήδη το Λιμεναρχείο ανακοίνωσε τα μέτρα κυκλοφορίας, που αποτελούν επανάληψη όσων εφαρμόστηκαν τις δύο προηγούμενες εβδομάδες που είχαμε την μεγάλη έξοδο των εκδρομέων, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή Παρασκευή και Σάββατο 9π.μ.  με 12.30 μ.μ. (απαγόρευση στάθμευσης από τη Νεωρείων μέχρι το Μπούρτζι, μονοδρόμηση οδού Λάδης κ.α.), τα οποία στην πλειοψηφία τους θα εφαρμοστούν και κατά τον κατάπλου πλοίων την Πέμπτη και την Κυριακή. Παράλληλα το Λιμεναρχείο σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο διερευνά εναλλακτικές λύσεις για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
"Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ
Έχοντας υπόψη:
Α) Την αριθ. 265/20-7-2017   Απόφαση του ΔΣ του διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου
Β)Το άρθρο 295 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Χίου (ΦΕΚ 486 Β΄/23-05-1986)
Γ)Την αυξημένη κίνηση επιβατών και οχημάτων που πρόκειται να ταξιδέψουν για Πειραιά την Παρασκευή 01/09/2017 και το Σάββατο 02/09/2017 με το Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE STAR I” ΝΠ10744 (το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμένα μας την 11:00 με αναχώρηση την 11:20) και το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΡΙΑΔΝΗ” ΝΠ11542 (το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμένα μας την 12:00 με αναχώρηση την 12:20) και προκειμένου κατά τις ανωτέρω μέρες να διασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και όσων πρόκειται να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Χίου
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1.  Τη λήψη των ακόλουθων μέτρων για την Παρασκευή 01/09/2017 και το Σάββατο 02/09/2017 και από ώρες 09:00 έως και 12:30:
(α)  την απαγόρευση της  στάθμευσης οχημάτων - δικύκλων από την οδό  Νεωρείων ως το τέλος της οδού Ελ. Μανίκα (Μπούρτζι).
(β)  να αποφεύγονται οι μετακινήσεις οχημάτων προς την ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού Λιμένα Χίου και κυρίως εκείνες που δεν συνδέονται με την αναχώρηση με κάποιο εκ των ανωτέρω πλοίων.
(γ)  Τη στάση των οχημάτων που μεταφέρουν επιβάτες με σκοπό την αναχώρησή τους για Πειραιά αυστηρά στα σημεία που θα τους υποδειχτεί από τα λιμενικά όργανα και μόνο για το απαραίτητο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποβίβαση των επιβατών και των αποσκευών τους.   
(δ)  Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ενοικιαζόμενων οχημάτων να χρησιμοποιούν αυστηρά και μόνο τους χώρους έμπροσθεν των καταστημάτων τους προκειμένου στον υπόλοιπο χώρο του λιμένα να εξασφαλιστούν θέσεις για την αναμονή των οχημάτων που πρόκειται να αναχωρήσουν για Πειραιά και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων όποτε απαιτείται.
(ε)  Η οδός Λάδης σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας της ΔΑ Χίου θα μονοδρομηθεί σε όλο το μήκος της με είσοδο των οχημάτων από την οδό Νεωρείων και έξοδο αυτών στην οδό Κανάρη.
(στ)  Την αναμονή των τουριστικών λεωφορείων για την παραλαβή επιβατών στο χώρο που τους έχει υποδειχθεί στη νότια πλευρά του Λιμενικού Καταστήματος.
(ζ)  Τον εφοδιασμό των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλο το εύρος της χερσαίας ζώνης λιμένα Χίου είτε πριν τις 09.00 είτε μετά τις 12.30
2.  Επίσης τα ανωτέρω μέτρα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους θα εφαρμόζονται τις ίδιες ώρες και την Πέμπτη 31/08/2017 όπως και την Κυριακή 03/09/2017 καθώς αναμένεται και τις εν λόγω μέρες ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση επιβατών και οχημάτων στο λιμένα Χίου προκειμένου αναχωρήσουν για Πειραιά.
3.  Τοπικά Μ.Μ.Ε. που κοινοποιείται η παρούσα παρακαλούνται όπως συνδράμουν στην προβολή του θέματος και ενημέρωση του κοινού με έμφαση στο να επιδειχθεί υπομονή και κατανόηση από την πλευρά των  ταξιδιωτών και όσων τις συγκεκριμένες ώρες χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα, διότι αναμένεται μεγάλη συγκέντρωση επιβατών και μετακινούμενων οχημάτων – λεωφορείων και φορτηγών.
4.  Ναυτικοί πράκτορες ανωτέρω πλοίων παρακαλούνται όπως στα πλαίσια του εφικτού ενημερώσουν επιβατικό κοινό που προσέρχεται στα πρακτορεία τους για τα προαναφερόμενα μέτρα.
5.  Η Υπηρεσία μας σε κάθε περίπτωση εφαρμόζει τα νόμιμα και προβλεπόμενα, επισημαίνει δε την ανάγκη πνεύματος συνεργασίας και καλής διάθεσης προς αποφυγή προβλημάτων.
6.  Τέλος, παρακαλούνται οι επιβάτες, οδηγοί αυτοκινήτων, διερχόμενοι πολίτες στο χώρο της Χερσαίας Ζώνη Λιμένα, όπως εμπιστευτούν και τηρήσουν πιστά τις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων."

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου