Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Διαφωνεί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων με την παράταση του ωραρίου την Παρασκευή

“Με δεδομένο ότι την Παρασκευή τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και το απόγευμα, δεν είναι απίθανο οι συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι να κλείσουν 12ώρα δουλειάς!”, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων το οποίο διαφωνεί με την προτροπή του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου για παράταση του ωραριου λειτουργίας των καταστημάτων αύριο, λόγω της έλευσης του κρουαζιερόπλοιου.....

Αναλυτικά αναφέρει:
«Δεν ξέρουμε αν μέσα από την τελευταία ανακοίνωση (αφορούσε την επέκταση ωραρίου στις 14 Αυγούστου) του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου μας «δώσαμε» ιδέες στον Εμπορικό Σύλλογο Χίου (ΕΣΧ), αλλά οι εξελίξεις στο θέμα του ωραρίου δεν προσφέρονται για πλάκες.
Ο ΕΣΧ εκμεταλλεύεται στο έπακρον τους νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο θέμα της απελευθέρωσης του ωραρίου, κάνοντας στην κυριολεξία λάστιχο τις ζωές των συναδέλφων εμποροϋπαλλήλων.
Η αφορμή αυτή τη φορά είναι η έλευση του κρουαζιερόπλοιου, Royal Princess, αλλά και το μπαϊράμι που θα φέρει επισκέπτες στο νησί, όπως είχαμε «προβλέψει» και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας. Αυτή τη φορά ο ΕΣΧ προτρέπει: «εφ' όσον το κρίνουν σκόπιμο, να παρατείνουν την λειτουργία των καταστημάτων τους, για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού», χωρίς να γίνεται αναφορά πότε να κλείσουν. Με δεδομένο ότι την Παρασκευή τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και το απόγευμα, δεν είναι απίθανο οι συνάδελφοι εμποροϋπάλληλοι να κλείσουν 12ώρα δουλειάς!
Δεν θα σταματήσουν, αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς!
Οι αφορμές θα υπάρχουν πάντα, το θέμα είναι οι εργαζόμενοι να αντιπαλέψουν τους νόμους που φέρνουν διαχρονικά τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και μετατρέπουν τη ζωή τους σε σκλαβιά. Με ευχολόγια, όπως αυτά της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Χίου δεν μπαίνει φρένο σ αυτή την πολιτική. Χρειάζεται οργανωμένος αγώνας μαζί με το ταξικό σωματείο μας για να μην υπάρξει καμία επέκταση του ωραρίου. Το μοναδικό σωματείο στο νησί που υπερασπίζεται έμπρακτα τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ταυτόχρονα, οι μικροί έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι, χρειάζεται να γυρίσουν την πλάτη στο Σύλλογο Εμπόρων. Δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντά τους. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι οι μόνοι που κερδίζουν από την πλήρη «απελευθέρωση» του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Διεκδικούμε:
Να παρθεί πίσω η αλλαγή του ωραρίου. Καμία επέκταση του ωραρίου. Όχι στις λεγόμενες «Λευκές Νύχτες» ή όπως αλλιώς τις ονομάσουν.
Να κατοχυρωθεί νομοθετικά η Κυριακή Αργία.
Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης. Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751€, κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις ΣΣΕ και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.»

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου