Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Προβλήματα μεταξύ Εφορίας Αρχαιοτήτων - Συμβασιούχων στη Νέα Μονή

Σε φάση έντασης μπαίνουν οι σχέσεις των συμβασιούχων στο έργο της αποκατάστασης της Νέας Μονής με την Εφορία Αρχαιοτήτων Χίου, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωσε που εξέδωσε το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού, οι συμβάσεις των 6 συντηρητών του έργου δεν ανανεώθηκαν, όπως έγιναν σε άλλα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ έργα, δείχνοντας ως υπεύθυνη γι’ αυτό την προϊσταμένη της ΕΦΑ Χίου......


«Από την αρχή του έργου οι συνάδελφοι αντιμετώπισαν πλείστες όσες δυσκολίες όπως έλλειψη λίστας υλικών, ανεπάρκεια εργαλείων, ελλείψεις προσωπικού. Οι εργασίες διακόπτονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά την διάρκεια τοπικών ή εκκλησιαστικών εκδηλώσεων. Υπήρξε προφανής ασυνεννοησία μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών. Λόγω ανεπάρκειας της μελέτης και λάθη εκτέλεσης των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν το 2007 από εργολάβο εμφανίζονταν συνεχώς νέα προβλήματα και καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα.

Όταν οι εργαζόμενοι συνέταξαν έγγραφο ανάδειξης των παραπάνω προβλημάτων δεν έλαβαν καμία έγγραφη απάντηση από την Υπηρεσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού, τονίζοντας ότι το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και άρα δεν υπάρχει αιτία για τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Στις διαρκείς οχλήσεις του Προέδρου του Σωματείου μας, η Προϊστάμενη της ΕΦΑ Χίου απαξιούσε να απαντήσει. Όταν τελικά συνομίλησαν η Προϊστάμενη εξέφρασε την επιθυμία της να απολυθούν οι συνάδελφοι. Θεωρούμε ότι η απόφασή της είναι εκδικητική προς τους συναδέλφους μας επειδή αυτοί δεν έσκυψαν το κεφάλι και εξέθεσαν τα προβλήματα του έργου» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους, ενώ προαναγγέλλουν στάση εργασίας την Πέμπτη έως τις 11.00 το πρωί. 

πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου