Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Το πραγματικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής στους συντηρητές της Εφορείας Αρχαιοτήτων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ
Το πραγματικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και των εκπροσώπων της, είδαν οι έξι συνάδελφοι συντηρητές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου (ΕΦΑ), καθώς όπως πληροφορήθηκαν δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις του έργου που εκπονούν μιας και δεν ήταν «καλά» παιδιά στο οκτάμηνο της σύμβασής τους......

Η προϊσταμένη, ενώ έχει ήδη προβεί στην ανανέωση όλων των άλλων έργων, αρνήθηκε να ανανεώσει τη σύμβαση των συναδέλφων στο έργο της Νέας Μονής επειδή δεν έσκυψαν το κεφάλι στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, συμπαραστέκεται στον αγώνα των συναδέλφων για την ανανέωση των συμβάσεών τους. Η τρομοκρατία των εκπροσώπων της κυβέρνησης και του κεφαλαίου θα πέσει στο κενό όταν βρει συλλογική αντίσταση από όλους τους συναδέλφους του χώρου, αλλά και γενικά. Το αίτημα της ανανέωσης συμβάσεων χρειάζεται να αναπτυχθεί και διευρυνθεί, στους κόλπους των εργαζόμενων όλων των κλάδων,  βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Αίτημα που μπορεί και πρέπει να ενώσει όλους τους εργαζόμενους.
Τέρμα στον εκφοβισμό! Διεκδικούμε: την ανανέωση των συμβάσεων για τους έξι συναδέλφους της ΕΦΑ Χίου, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
Αγωνιζόμαστε για
Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Καμία περικοπή σε μισθούς και επιδόματα. Κατάργηση των  ελαστικών μορφών εργασίας, τέλος στην ομηρία των εργαζομένων (πεντάμηνα - οκτάμηνα).
Αναγνώριση πτυχίων και προϋπηρεσίας. Ανθυγιεινό επίδομα για όλους όσους εργάζονται σε ανθυγιεινό περιβάλλον. Οικοδομικό ένσημο στους εργατοτεχνίτες των ανασκαφών. Μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους.
Απόλυτη προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αντιστεκόμαστε στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους
Προβολή και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων όχι με κριτήρια ανάπτυξης όπως ορίζονται από την ΕΕ. Αύξηση του προϋπολογισμού για τον πολιτισμό – Διεξαγωγή των έργων με εθνικούς πόρους και εφαρμογή του αποκλειστικά με το θεσμό της αυτεπιστασίας.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου