Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Τόσκας: Το Πυροσβεστικό Σώμα ο πιο στρεβλός μηχανισμός του ελληνικού Δημοσίου

Βουλή
«Χρησιμοποιήθηκε για κομματικές εξυπηρετήσεις και δεν είχε επιχειρησιακό σχεδιασμό. Σοβαρή εκπαίδευση των στελεχών δεν είχε γίνει» είπε ο κ. Τόσκας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χρήστου Κατσώτη.....


Ως τον «πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού δημοσίου» χαρακτήρισε το Πυροσβεστικό Σώμα ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας αμφισβητώντας και την επιχειρησιακή επάρκεια των πυροσβεστών.

Απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χρήστου Κατσώτη (ΚΚΕ), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως «το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί ίσως το πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού δημοσίου. Χρησιμοποιήθηκε για κομματικές εξυπηρετήσεις και δεν είχε επιχειρησιακό σχεδιασμό. Σοβαρή εκπαίδευση των στελεχών δεν είχε γίνει. Η σχολή υπαξιωματικών άρχισε φέτος στην Πτολεμαΐδα παρά τις προσπάθειες συνδικαλιστών για να γίνει η σχολή στην Αθήνα». Υποστήριξε πως τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος «έμπαιναν από τα παράθυρα» για να σπεύσει ωστόσο να διευκρινίσει πως «Ολοι αυτοί δεν μπορούν να βρεθούν στο δρόμο. Στηρίζονται από εμάς».

Ο κ. Τόσκας παραδέχθηκε ότι ο προϋπολογισμός σε σχέση με το 2009 έχει μειωθεί δραματικά, ωστόσο, υποστήριξε ότι την περίοδο που υπήρχαν χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν με ορθό τρόπο. «Τότε που είχαμε πολλά λεφτά πήγαιναν σε μισθώσεις αεροσκαφών για 12 μήνες το χρόνο. Μισθώναμε και για περιόδους που δεν είχαμε φωτιές» είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσώτης εξήγησε πως «Δεν μπορούμε να λέμε στρεβλό ένα σώμα που ρίχνεται στην μάχη της φωτιάς χωρίς εξοπλισμό»

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου