Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

«Να ενημερώνεστε προτού ανακοινώνεται» προτρέπει η Ε.Μ.Χ την Τ.Ε. Χίου ΚΚΕ

Απάντηση  στα όσα τις επιρρίπτει η  Τ.Ε Χίου του ΚΚΕ δίνει η Ε.Μ.Χ, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει......


«H Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου από την ίδρυσή της στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης όλων των συνεταίρων μαστιχοπαραγωγών-μελών της, ανεξάρτητα από το ύψος της παραγόμενης μαστίχας που παραδίδουν.

Η Ε.Μ.Χ τηρώντας απαρέγκλιτα τις βασικές αρχές του συνεργατισμού λειτουργεί πάντα με διαφανείς, δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες, προασπίζοντας με την πολιτική και τις αποφάσεις των συλλογικών της οργάνων τα συμφέροντα των παραγωγών της  συμπαραστεκόμενη στα προβλήματα και τους αγώνες τους. Το τοπικό Κ.Κ.Ε άλλωστε συμμετέχοντας με εκπρόσωπο του στα όργανα διοίκησης της ΕΜΧ οφείλει να το γνωρίζει αυτό.

Η  Ε.Μ.Χ έχει παρέμβει  επανειλημμένα στο παρελθόν -και θα συνεχίσει να το κάνει- με παραστάσεις και αλληλογραφία προς τα αρμόδια Υπουργεία και τον ΕΛΓΑ υποβάλλοντας βελτιωτικές προτάσεις των Κανονισμών αποζημιώσεων και των ενισχύσεων καθώς και της αξίας του ασφαλιζόμενου κινδύνου, πάντα προς όφελος των παραγωγών - μελών της.

Το τοπικό τμήμα του Κ.Κ.Ε όφειλε να ενημερωθεί από τα αρμόδια όργανα της ΕΜΧ πριν τη δημοσίευση της εν λόγω ανακοίνωσης και την επίρριψη εμμέσως ευθυνών στην ΕΜΧ.

Άλλωστε, η Ένωση  ουδέποτε έχει αρνηθεί συνάντηση ή ενημέρωση σε κανέναν Φορέα αλλά και φυσικό πρόσωπο το έχει αιτηθεί.

Καλούμε τους παραγωγούς να είναι συσπειρωμένοι γύρω από τα θεσμικά όργανα τους, τους συνεταιρισμούς και την Ε.Μ.Χ γιατί μόνο έτσι λύνονται τα όποια προβλήματα τους, μακριά από σειρήνες του μικροκομματισμού», καταλήγει η ανακοίνωση της Ε.Μ.Χ.

Πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου