Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Οι επιστήμες γιορτάζουν στο Ομήρειο

Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σεπτεμβρίου
Τα «Ομηρείου έργα»  είναι  το  νέο  πολιτιστικό  πρόσωπο του  Ομηρείου  Πνευματικού  Κέντρου  του  Δήμου  Χίου  που  φιλοδοξεί να γίνει θεσμός. Στο πλαίσιο μίας συνολικής αναβάθμισης του Ομηρείου, η Διοίκησή του έχει ξεκινήσει από τις πρώτες κιόλας μέρες  να θέτει στόχους για  την ποιοτική και υλικοτεχνική βελτίωσή του έτσι ώστε να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην πολιτιστική ανανέωση του τόπου μας.....

"Οραματιζόμαστε το Ομήρειο να γίνει η ομπρέλα του πολιτισμού στη Χίο και να αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για τους Χιώτες, όσο και για τους επισκέπτες μας. Με στόχο οι επισκέψεις στο Ομήρειο να είναι όσο το δυνατόν συχνότερες και όχι ευκαιριακές, θα παρουσιάζονται επιλεγμένες εκδηλώσεις σε θεματικά αφιερώματα για κάθε  μήνα  που  θα  εστιάζονται  σε  θέματα  ποικίλης ύλης", αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Ομήρειο.
Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων  “Ομηρείου Έργα” και με στόχο την επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό, η θεματική του Σεπτεμβρίου φέρει τον τίτλο “Οι επιστήμες γιορτάζουν στο Ομήρειο”. Οι δράσεις της θεματικής του μήνα, που ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου και λήγουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2017, αφορούν σε όλες τις ηλικίες και έχουν ως στόχο να ξεδιπλώσουν τις άγνωστες πτυχές της επιστήμης με τον πιο πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο.
Η έναρξη των δράσεων σηματοδοτείται με τα εγκαίνια της Κινητής Διαδραστικής Έκθεσης «Παίζω και Καταλαβαίνω» του Μουσείου Ηρακλειδών. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από τις 7 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Νοεμβρίου 2017, δίνοντας τη δυνατότητα και τη δωρεάν πρόσβαση στο ευρύ κοινό και τους μαθητές να βιώσουν τη διασύνδεση επιστήμης, τέχνης, μαθηματικών και φιλοσοφίας, μέσω της αλληλεπίδρασης με ειδικές κατασκευές.
Αναλυτικά το πρόγραμμα σε μορφή pdf

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου