Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Δεν υπάρχουν σχολεία πρότυπα και δεύτερα

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ για την αλλοίωση της χωροταξικής κατανομής μαθητών
“H  δημόσια εκπαίδευση δεν χωράει διαχωρισμούς των σχολείων σε πρότυπα και δεύτερα”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χίου η οποία  εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της σε σχέση με την αδυναμία ορθής λειτουργίας του χωροταξικού σχεδιασμού για την κατανομή των μαθητών......

Χωρίς να αναφέρεται σε ποιες  περιπτώσεις σχολείων παρατηρείται αυτή η στρέβλωση, εντοπίζει ότι αυτή ξεκινά κατά την κατανομή μαθητών από την πρωτοβάθμια προς την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όπως σημειώνει «ενώ φαίνεται ότι με την χωροταξική κατανομή που υπάρχει θα είναι οι μαθητές ισοκατανεμημένοι σε όλα τα σχολεία, όπως πρέπει, στην πράξη δημιουργείται ανισοκατανομή που οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες ως επί το πλείστον».
Και η ανακοίνωση συνεχίζει:
«Η δημόσια εκπαίδευση δεν χωράει διαχωρισμούς των σχολείων σε πρότυπα και δεύτερα.  Στη Χίο όλα τα σχολεία προσφέρουν υψηλού επιπέδου μόρφωση και όλα τα σχολεία μπορούν να δεχτούν μαθητές από όλα τα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα χωρίς προκαταλήψεις και αποκλεισμούς.
Με αυτό το σκεπτικό οι γονείς είναι αδιανόητο είτε να σκέπτονται οι ίδιοι είτε να οδηγούνται στην τακτική να προσπαθούν με πλάγιους τρόπους να αλλάζουν το σχολείο που θα φοιτήσει το παιδί τους στο γυμνάσιο ή στο λύκειο και να πιέζουν τους διευθυντές να παραβαίνουν τους νόμους.
Από την άλλη οι διευθυντές των σχολείων, ειδικά της πρωτοβάθμιας, οφείλουν να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και να τηρούν τους νόμους και όσο αφορά τον χωροταξικό σχεδιασμό της κατανομής των μαθητών.»
«Ελπίζουμε ότι ο προβληματισμός μας θα δώσει κίνητρο στους εμπλεκόμενους να λειτουργούν βάση του νόμου με μόνο γνώμονα το καλό της εκπαίδευσης και των ίδιων των μαθητών», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου