Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Εγκαταλείπουν τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ένας στους τρεις σπουδαστές

Ο τομέας της Ναυτικής Εκπαίδευσης είναι απαραίτητος για την δημιουργία ικανών αποφοίτων που θα αποτελέσουν τη σωστή στελέχωση των Ελληνικών και των Ελληνόκτητων πλοίων.....

Εβδομήντα χρόνια συμπληρώθηκαν εφέτος από την ιδέα της σύστασης του κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης που υπήρξε ο πυρήνας για την μεταπολεμική ραγδαία ανάπτυξη της Ελληνικής Ναυτιλίας την οποία κατέστησε και τη διατηρεί στην πρώτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο τομέας της Ναυτικής Εκπαίδευσης είναι απαραίτητος για την δημιουργία ικανών αποφοίτων που θα αποτελέσουν τη σωστή στελέχωση των Ελληνικών και των Ελληνόκτητων πλοίων, κάτι που ειδικά σήμερα είναι απόλυτα αναγκαίο για να διατηρηθεί η Ελληνικότητα πληρωμάτων στα πλοία όλων των κατηγοριών.

Είναι σημαντικό και πολύ ενδιαφέρον ότι στην εποχή μας η νέα γενιά της Ελλάδας ξαναστρέφει το βλέμμα της προς τη θάλασσα και τη Ναυτιλία.

Η ενίσχυση της δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης από το κράτος με τη σημαντική συνδρομή της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ιδρύματος Ευγενίδη και το παράλληλο άνοιγμα προς την Ιδιωτική Ναυτική Εκπαίδευση σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την ελληνική και ελληνόκτητη ναυτιλία.

«Στόχος είναι να αυξηθεί ο χαμηλός αριθμός των εισαγόμενων σπουδαστών στις υπάρχουσες σχολές, και να δημιουργηθούν με αυτόν τον τρόπο οι προϋποθέσεις φοίτησης περισσοτέρων στις σχολές με αποτέλεσμα την αύξηση των στελεχών που θα απασχοληθούν στα Ελληνικά και στα Ελληνόκτητα πλοία» επισημαίνει στο «business stories» ο Mιχάλης Λάμπρος, Γενικός Διευθυντής Majestic International Cruises, από τα εμπειρότερα στελέχη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας με περισσότερα από 50 χρόνια πρoϋπηρεσίας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου