Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Βενιζέλος: Δεν θα έβαζα τον Καμμένο στους παράγοντες της σοβαρότητας

«Ο Καμμένος είναι παράγοντας ασάφειας και υπονομεύει τη σοβαρότητα της πολιτικής» είπε ο πρώην υπουργός τονίζοντας ότι ο υπ. Άμυνας μοιράζεται τον ίδιο αξιακό κώδικα «της χυδαιότητας» με τον Αλέξη Τσίπρα.....

Να υποβαθμίσει τη βαρύτητα των δηλώσεων του Πάνου Καμμένου επιχείρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος λίγες ώρες μετά την ομιλία του υπ. Άμυνας στην οποία, μεταξύ άλλων, κάλεσε το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών να μπλοκάρει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο Καμμένος είναι παράγοντας ασάφειας και υπονομεύει τη σοβαρότητα της πολιτικής. Δεν θα τον είχα βάλει στους παράγοντες της σοβαρότητας με τίποτα» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Κατά τον ίδιο τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η κυβέρνηση «έχουν μια νευρικότητα» παρατηρώντας ότι υπάρχει μια «επιτάχυνση» των εξελίξεων και σε αυτή εντάσσεται η «λογική προεκλογικών παροχών».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει «αξιακή ταύτιση με τον Καμμένο. Οι κοινές τους αξίες είναι η χυδαιότητα, ο διχαστικός λόγος, η επίθεση κατά προσώπων». Παρόλα αυτά, είπε ο κ. Βενιζέλος, ο Αλέξης Τσίπρας «θα ήθελε στην τελευταία φάση να αποκολληθεί από αυτόν (σ.σ. τον Πάνο Καμμένο) για να εμφανιστεί ως δημοκρατικός».

Επανέλαβε, δε, ότι «ο Πάνος είναι αυτος που έδωσε το στιλό σε Τσιπρά-Κοτζιά να υπογράψουν τη συμφωνία γιατί και δια της υπογραφής δημιουργούνται δεσμεύσεις».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η κυβέρνηση «θα συγκεντρώσει 151 βουλευτές (σ.σ. για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών) γιατί αυτό είναι το επίπεδο του πολιτικού συστήματος που έχουμε. Θα έχει και ουσιαστική αλλά οχι τυπική δεδηλωμένη».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη ότι «πρέπει να γίνει συνεργασία για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης» προσθέτοντας ότι «χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος αριθμητικά αυτό δεν εφαρμόζεται».

«Ο στρατηγικά ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να συμμετέχει σε αυτή την κυβέρνηση» είπε ο κ. Βενιζέλος διευκρινίζοντας ότι «στρατηγική ήττα θα είναι να μην μπορεί να παρεμποδίσει το σχηματισμό κυβέρνησης, την εκλογή ΠτΔ και τη συνταγματική ααθεώρηση».

Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι «δεν πρόκειται να επαναπατριστεί κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ».

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου