Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Θεσπρωτία: Αλλοδαποί διέρρηξαν 30 εξοχικά και δωμάτια ξενοδοχείων

Οι δράστες άρπαξαν χρήματα, κοσμήματα, οικιακά σκεύη, τρόφιμα και είδη ρουχισμού, λίρες και άλλα αντικείμενα - Άνω  των 70.000 ευρώ  η λεία τους.....

Έκανε και... υπερωρίες στο διάστημα από τα τέλη Μαΐου ως τα τέλη Ιουλίου του 2018 ένα «ντουέτο» αλλοδαπών διαρρηκτών, που είχαν ρημάξει τα εξοχικά τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και τα δωμάτια ξενοδοχείων στα Σύβοτα και την Πέρδικα Θεσπρωτίας όπου διέπραξαν 30 κλοπές με λεία άνω των 74.000 ευρώ!

Ακόμη και την ολιγόλεπτη απουσία ή τον... ύπνο των ενοίκων εκμεταλλεύονταν οι δράστες ηλικίας 30 και 41 χρόνων, για να τρυπώσουν από ανασφάλιστα παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, ενώ στα εξοχικά που οι ιδιοκτήτες τους απουσίαζαν παραβίαζαν τις πόρτες. 

Έτσι, διέπραξαν δέκα κλοπές και τρεις απόπειρες σε εξοχικά με λεία χρήματα, κοσμήματα, οικιακά σκεύη, τρόφιμα και είδη ρουχισμού, άλλες δέκα κλοπές και μία απόπειρα σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα απ’ όπου άρπαξαν μετρητά, κοσμήματα και κινητά, τρεις κλοπές σε δωμάτια ξενοδοχείων από τα οποία έκλεψαν χρήματα, λίρες Αγγλίας και κοσμήματα, δύο κλοπές σε τροχοβίλες με λεία χρήματα, οικιακά σκεύη, τρόφιμα και αναψυκτικά και άλλη μια σε ανασφάλιστο αυτοκίνητο απ’ όπου πήραν χρηματικό ποσό. 

Οι κλοπές έγιναν από τις 29 Μαΐου ως τις 28 Ιουλίου και εξιχνιάστηκαν ύστερα από πολύμηνη συστηματική έρευνα της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, από την οποία ταυτοποιήθηκαν ως δράστες οι δύο αλλοδαποί. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος και η προανάκριση συνεχίζεται για να εξιχνιαστούν και άλλες περιπτώσεις.

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου