Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προσπαθεί να «ρεφάρει» από το κόστος της παραμονής του σε μία κυβέρνηση που εκ των προτέρων είχε ανακοινώσει πως θα φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή....
Ταύρος μαινόμενος εν... Βουλή εμφανίζεται ο Πάνος Καμμένος μετά την αποχώρησή του από τον κυβερνητικό συνασπισμό εξαπολύοντας πυρά τόσο κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά υπουργών, ανοίγοντας πόλεμο ανοιχτά κατά του Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας πως θα ψηφίσει ενδεχόμενη πρόταση μομφής που θα καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων όπως δήλωσε ο ίδιος, από τη Βουλή «έχω καλέσει τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας με την προϋπόθεση ότι ο ίδιος θα δεσμευτεί να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία σε μελλοντική λύση. Αν αυτό δεν γίνει θα πρέπει να δω το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας και τι αφορά ακριβώς. Αν η πρόταση δυσπιστίας αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα την ψηφίσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπλοκάρουμε τη Συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά.
Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με το αν θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, κατά τη διήμερη συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο, ωστόσο ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος τάσσεται υπέρ του “ναι” της Συμφωνίας, επεσήμανε ότι είναι αντίθετος στην κυβέρνηση Τσίπρα, λέγοντας ότι εάν υπάρξει πρόταση μομφής από την ΝΔ, ο ίδιος θα την υποστηρίξει, καταψηφίζοντας την Κυβέρνηση.
Υπό αυτό κλίμα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ βρίσκει πρόσκαιρο έδαφος να παίξει το δικό του χαρτί για να “ρεφάρει” από το κόστος της παραμονής του σε μία κυβέρνηση που εκ των προτέρων είχε ανακοινώσει πως θα φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. Μετά το “σικέ” διαζύγιο, όπως ισχυρίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση, ο Πανος Καμμενος στρέφεται κατά της κυβέρνησης, αλλά και τα υπουργών, όπως της Έλενα Κουντουρά.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζητά με ερώτηση και αίτηση εγγράφων που κατέθεσε στη Βουλή τη διαβίβαση όλων των στοιχείων για τις δαπάνες τουριστικής προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό, δείχνοντας ότι θα περάσει από «κοινοβουλευτικό κόσκινο» την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά. Σημειώνεται πως είχε διαγράψει τους Ελενα Κουντουρά και Βασίλη Κόκκαλη από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, αφού είχε προηγηθεί η κίνησή τους να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, μετά το «διαζύγιο» με τους ΑΝΕΛ.
Η διήμερη συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής διενεργήθηκε σε συνθήκες απόλυτου κοινοβουλευτικού μπάχαλου, στην οποία υπήρξαν υπαινιγμοί από τον Πάνο Καμμένο. Ισχυρίστηκε υπόγειες συναλλαγές της κυβέρνησης προκειμένου να φέρει την Συμφωνία των Πρεσπών. Με αίτημα του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά – και όχι των ΗΠΑ – άνοιξε το ζήτημα για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο.
«Θλίβομαι γιατί γνωρίζω την αλήθεια. Γνωρίζω πολύ καλά ότι όταν τα χρόνια περάσουν και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε όλες τις ιστορικές πηγές θα καταλάβουν ποιοι έστησαν την σημερινή ημέρα και ποιοι οδήγησαν σε αυτή την Συμφωνία και για ποιο λόγο» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για να προσθέσει απευθυνόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου «Δεν σας πίεσε κανείς. Ρώτησα προσωπικά τον αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αν πιέζουν για την λύση του ονοματολογικού και η απάντηση ήταν «όχι». Ήταν πρόταση του Κοτζιά και βεβαίως αποτέλεσμα της μεγάλης πίεσης της Μέρκελ και της Ευρώπης που θέλει μπίζνες με αγωγούς».
Ασκώντας οξεία κριτική στο Μέγαρο Μαξίμου είπε «κάναμε τον κυβερνητικό συνασπισμό σεβόμενοι να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και δεν υπήρχε μια ανακοίνωση του ενός έναντι του άλλου. Δεν αποφασίσατε να καταπατήσετε μόνο την συμφωνία αλλά να μετατρέψετε την κυβέρνηση της εθνικής συμφιλίωσης σε κυβέρνηση αποστασίας
Είστε υπερήφανοι που περάσατε την Συμφωνία για τα Σκόπια και χάσατε το ηθικό πλεονέκτημα το οποίο διαφυλάξαμε μαζί επί 4 χρόνια; Εγώ δεν είμαι υπερήφανος. Θλίβομαι όχι γιατί δεν μετέχουμε στην κυβέρνηση. Για πρώτη φορά σήμερα ανέπνευσα ως βουλευτής. Θλίβομαι γιατί γνωρίζω την αλήθεια. Γνωρίζω πολύ καλά ότι όταν τα χρόνια περάσουν και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε όλες τις ιστορικές πηγές θα καταλάβουν ποιοι έστησαν την σημερινή ημέρα και ποιοι οδήγησαν σε αυτή την Συμφωνία και για ποιο λόγο».
«Υπάρχουν κάποιοι με αγνά αισθήματα που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους. Κάποιοι από την Αριστερά πίστεψαν ότι θα έπρεπε να πάρουν πίσω το αίμα τους από τον εμφύλιο. Θεώρησαν καθήκον της Αριστερής Κυβέρνησης να κλείσουν την διακυβέρνηση παίρνοντας μια τέτοια απόφαση πιστεύοντας ότι θα άλλαζαν την εποχή του εμφυλίου. Οι Κασιδιάρηδες και τα άκρα ζουν όταν θυμούνται τις εποχές που χυνόταν το αίμα.
Στην Ελλάδα χύθηκε πολύ αίμα από όλες τις πλευρές. Χύθηκε αίμα αδελφών γιατί κάποιοι μάχονταν για τους Μακεδόνες του Αιγαίου και κάποιοι τους έλεγαν προδότες. Κοίταγα με ποιο μίσος χτυπούσε τα χέρια του ο Φίλης ένα μίσος που τροφοδοτούταν από όσα έλεγε ο Κασιδιάρης. Με αυτό το μίσος θέλετε να προχωρήσουμε;» είπε σε άλλο σημείο
«Υπάρχει αλυτρωτισμός που αποδείχθηκε ότι δεν τιθασεύεται από τα Συντάγματα. Η κρατική οντότητα θα υπερισχύσει της ελληνικής περιφέρειας» υπογράμμισε για να προσθέσει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν κοινή θέση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes.
πηγή:www.protothema.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου