Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Πεταμένα εκατομμύρια που αποδεικνύονται επικίνδυνα

Σύμφωνα με τη "Χιακή Συμπολιτεία" οφείλουν εξηγήσεις για το Σαραπιό, Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή,
"Δεν υπάρχουν «θεομηνίες», υπάρχουν σφάλματα των ανθρώπων", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της "Χιακής Συμπολιτείας", αναφορικά με τις εξελίξεις στο πρόφραγμα του Σαραπιού και ζητά εξηγήσεις από την Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή......


Αναλυτικά αναφέρει:

"Υπερχείλισε το λεγόμενο πρόφραγμα Σαραπειού λίγο πριν τα Καρδάμυλα, με τις νεροποντές των τελευταίων ημερών (πάντως όχι «θεομηνίες»). Λόγω της επικινδυνότητας διεκόπη την Παρασκευή η κυκλοφορία στην Ε.Ο Χίου – Καρδαμύλων. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για ένα ημιτελές έργο, παρατημένο για σχεδόν δεκαετία στο έλεος των καιρικών συνθηκών, το οποίο ποτέ δεν ολοκληρώθηκε.

Εμπνευσμένο από την τότε νομαρχιακή αρχή Π. Λαμπρινούδη, ουδέποτε ολοκληρώθηκε και παραμένει κουφάρι (όπως τόσα άλλα στη Χίο). Πεταμένα εκατομμύρια που αποδεικνύονται επικίνδυνα.

Εκτιμούμε βεβαίως τις μεγάλες προσπάθειες πολιτικής προστασίας, τροχαίας και πυροσβεστικής για να μην υπάρξουν απευκταίες συνέπειες. Αλλά δεν αρκούν!

Ωστόσο, δημοτική και περιφερειακή αρχή οφείλουν εξηγήσεις. Σοβαρές εξηγήσεις και, επιτέλους, απαντήσεις για άμεσες ενέργειες και μακροπρόθεσμό σχεδιασμό. Παρατημένα στην τύχη τους φράγμα Κόρης Γεφύρι, τσιμέντωμα Παρθένη και άλλα ημιτελή έργα είναι ωρολογιακές βόμβες.

Δεν υπάρχουν «θεομηνίες», υπάρχουν σφάλματα των ανθρώπων."

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου