Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Ηλιόπουλος για Εξάρχεια: Οξύμωρο να λέγεται «άβατο» μία περιοχή που σφύζει από νέους

Αν και παραδέχεται ότι «σε κομμάτια της γειτονιάς των Εξαρχείων, εμφανίζονται συμπεριφορές βαθιά αντικοινωνικές, από ομάδες που είτε βαφτίζονται κατ' ευφημισμόν πολιτικές είτε εμπίπτουν σε αυτό που ονομάζουμε οργανωμένο έγκλημα».....

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και νυν υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος μιλά ανοιχτά για τα Εξάρχεια σε συνέντευξή του, αναγνωρίζοντας  ότι «σε κομμάτια της γειτονιάς των Εξαρχείων, εμφανίζονται συμπεριφορές βαθιά αντικοινωνικές, από ομάδες που είτε βαφτίζονται κατ' ευφημισμόν πολιτικές είτε εμπίπτουν σε αυτό που ονομάζουμε οργανωμένο έγκλημα», λέγοντας χαρακτηριστικά: «θα ήμουν αιθεροβάμων αν δεν το αναγνώριζα».

 Ωστόσο, σημειώνει ότι «η ρητορική της ΝΔ κρύβει για άλλη μία φορά άγνοια και η άγνοια οδηγεί στον φόβο» και χαρακτηρίζει οξύμωρο να λέγεται ότι είναι «άβατο» μία περιοχή, η οποία σφύζει από νέους ανθρώπους, από φοιτητές και από διαφορετικές κουλτούρες».

Αναφερόμενος στις δυνατότητες που έχει ο δήμος για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Αθήνας, υπογραμμίζει ότι αυτό προϋποθέτει «ενεργοποίηση των βασικών υπηρεσιών του δήμου, αξιοποίηση της εμπειρίας και της αφοσίωσης των εργαζομένων. Εξίσου αποτελεσματική θα ήταν η αξιοποίηση ακινήτων που έχει στην ιδιοκτησία του ο δήμος προς όφελος των κατοίκων». Επίσης, κάνει λόγο για ενίσχυση της κατοικίας και διατήρηση των σύνθετων χρήσεων, «όπως κίνητρα για κατοικία σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και κίνητρα για εμπορική δραστηριότητα σε περιοχές που έχουν υποβαθμιστεί».

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, «το τρίπτυχο πράσινο - καθαριότητα - ελεύθεροι χώροι αποτελούν τρεις κύριους άξονες που μπορούν να αλλάξουν άμεσα την καθημερινότητα ενός νέου στη Κυψέλη, μιας οικογένειας στη Βικτώρια και ενός ζευγαριού ηλικιωμένων στους Αμπελόκηπους».

Για τα άτομα με εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες, προτείνει «τη δημιουργία ειδικών χώρων για ελεγχόμενη χρήση, φροντίδα σε κέντρα ημέρας, προγράμματα δρόμου». 'Αξονας δράσης είναι η ένταξη των ασθενών σε προγράμματα απεξάρτησης, η πολιτική «μηδενικής ανοχής» απέναντι στις μαφίες που δρουν στην περιοχή και όχι απέναντι στους χρήστες», τονίζει.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα των εκλογών και με δεδομένο ότι στις δημοτικές εκλογές θα ισχύσει το σύστημα της απλής αναλογικής, αναφέρει: «Θα κληθούμε να λύσουμε προβλήματα, θα "αναγκαστούμε" να βρούμε συγκλίσεις πάνω σε νέες τομές που θα προκύψουν την επομένη των εκλογών. Την επόμενη ημέρα, θα πρέπει να αποδείξουμε πως μπορούμε να συνθέτουμε και να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ουσιαστικό διάλογο. 'Αλλωστε, αυτό σημαίνει δημοκρατία κατά τη γνώμη μου. Είναι μία όμορφη συνθήκη αυτή η καινούργια "υποχρέωση" της απλής αναλογικής».

Ο Νάσος Ηλιόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην «F&M Voice».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου