Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Βέροια: «Ποντικοί» έβαλαν στο μάτι χρηματοκιβώτια με μετρητά και συλλογές

Τα χρηματοκιβώτια περιείχαν χρήματα και τιμαλφή αξίας άνω των 20.000 ευρώ - Συνελήφθησαν από την αστυνομία......

Γνώριζαν πολλά, έκαναν σωστή «δουλειά» και έβαλαν στο χέρι την πλούσια λεία τους δυο νεαροί Έλληνες που διέρρηξαν ένα επαγγελματικό γραφείο στη Βέροια, τα ξημερώματα της Κυριακής. Δεν πρόλαβαν να τη χαρούν, όμως, γιατί έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι δράστες ηλικίας 24 και 28 ήξεραν ότι ο ιδιοκτήτης του γραφείου διατηρούσε δύο χρηματοκιβώτια που περιείχαν πάνω από 10.000 ευρώ και πανάκριβες συλλογές νομισμάτων, μεταλλίων και άλλων αντικειμένων αξίας 10.000 ευρώ. Έτσι, παραβίασαν την είσοδο, ερεύνησαν τους χώρους, «σήκωσαν» τα χρηματοκιβώτια με το περιεχόμενό τους και έβαλαν στην τσέπη και άλλα 1.000 ευρώ.

Κάπου, όμως, έκαναν λάθος γιατί οι αστυνομικοί βρέθηκαν στα ίχνη τους και τους φόρεσαν χειροπέδες πριν παρέλθει το αυτόφωρο. Στο σπίτι του 28χρονου βρήκαν τις κλεμμένες συλλογές που αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του επαγγελματικού γραφείου, αλλά στην κατοχή τους οι δυο νεαροί είχαν μόνο 245 ευρώ. 

Η έρευνα συνεχίζεται για να βρεθούν τα υπόλοιπα χρήματα και τα χρηματοκιβώτια, ενώ οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου