Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΚΚΕ για Σύριζα: Υποθηκεύουν δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και διαφημίζουν τις εξαιρέσεις

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ
Κατά την προσφιλή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζει ως κατάκτηση το «και μη χειρότερα», 
είδαμε πρόσφατα το Βουλευτή Χίου Α. Μιχαηλίδη να διαφημίζει σε δήλωσή του την εξαίρεση από την υπαγωγή στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), 2.330 ακινήτων του Υπ. Πολιτισμού μεταξύ των οποίων 14 και στη Χίο. Σημειωτέον ότι από το 2016, 72.000 ακίνητα έχουν περάσει στη διαχείριση της ΕΤΑΔ.....


          Αποκρύπτεται βέβαια ότι ο ίδιος νόμος (4389/16), σε άλλο άρθρο, λέει ότι "η ΕΤΑΔ εξακολουθεί να διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία που εξαιρούνται από τη μεταβίβαση". Γιατί το «υπερταμείο» ενδιαφέρεται για τα ΕΣΟΔΑ από τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία. Γι' αυτό ήθελαν τα μνημεία να περιλαμβάνονται στη μεταβίβαση και να εξαιρεθούν μετά: Για να διεκδικήσουν τη διαχείριση.

          Ο λαός της Χίου θυμάται όσους έβγαιναν στα κάγκελα φωνάζοντας δήθεν για «ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας» κοροϊδεύοντάς τον προεκλογικά. Σήμερα οι ίδιοι υποθηκεύουν τη δημόσια περιουσία μέσω του λεγόμενου «υπερταμείου» (μέρος του οποίο είναι και το ΕΤΑΔ), για τα επόμενα 99 χρόνια! Στόχος η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και η ταχύτερη εκποίησή της. Την ίδια στιγμή εντείνεται η επίθεση στο λαϊκό βιος με φορολεηλασία και πλειστηριασμούς.

          Αυτά δεν κρύβονται. Ορίζονται άλλωστε με νόμο στα πλαίσια του 3ου μνημονίου, που από κοινού στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ και λοιποί πρόθυμοι. Αυτό σημαίνει «ανταγωνιστικότητα», «μείωση των ελλειμάτων», «αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας», που όλοι τους απαρέγκλιτα υπηρετούν.

          Ας μην πουλάνε λοιπόν και πάλι προεκλογικά «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Καλούμε το λαό σε συστράτευση και στήριξη του ΚΚΕ παντού, για το δυνάμωμα της  πάλης του για την απόκρουση και την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Χίος 29/1/2019

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου