Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

«Παλεύει» να φτάσει τις 640 μονάδες ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

Οριακή η άνοδος στη συνεδρίαση της Πέμπτης
Λίγες ώρες πριν απο την κρίσιμη ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών και μια ημέρα πριν την συνάντηση των Ελλήνων τραπεζιτών με τον επόπτη, και η ελληνική αγορά συνεχίζει να κινείται οριακά με χαμηλούς τζίρους.....


Οι τραπεζικές μετοχές που συγκεντρώνουν τις περισσότερες εντολές σημειώνουν κέρδη παρά την αύξηση των ανοικτών πωλήσεων απο τα short funds. Τα τεχνικά επίπεδα τιμών της ελληνικής αγοράς είναι κρίσιμα καθώς αν διασπαστούν οι 640 μονάδες τότε η αγορά μπορεί να σπάσει την πτωτική τάση.

Όμως, αυτό που λείπει απο την Αθήνα είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον κι αυτό μπορεί να προκύψει μόνο εφόσον ο επόπτης παρέμβει σχετικά με την κεφαλαιακή επάρκεια. Μόνον τότε θα σταματήσουν και τα short funds και θα εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον. Στα τέλη του μήνα επίσης αναμένεται και το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την μείωση των κόκκινων δανείων. 

Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 631,48 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,02%. 

Η μετοχή της Αlpha bank πέφτει 0,31% καθώς κινείται στα 0,965 ευρώ. Με κέρδη 0,47% η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 0,968 ευρώ. Οριακά κέρδη για την Eurobank στα 0,4964 ευρώ. Οριακά κέρδη 0,32% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,62 ευρώ. Άνοδος 0,87% για τον Μυτιληναίο στα 8,09 ευρώ. Οριακά κέρδη για την Motor Oil στα 21,25 ευρώ. Αμετάβλητη η Coca-Cola. 

Ο τζίρος κινείται στα 1,3 εκατ. ευρώ ύστερα απο μισή ώρα συναλλαγών.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου