Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

"Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος, απόλυτα συνυπεύθυνοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Συνέντευξη του βουλευτή Χίου, Ν. Μηταράκη, στην εφημερίδα  Kontra News.


1. Η ψήφος εμπιστοσύνης πέρασε. Ισχύει ότι σκέπτεστε  να καταθέσετε πρόταση μομφής;

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ψήφο εμπιστοσύνης, ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον κυβερνά ως μονοκομματική κυβέρνηση αλλά ταυτόχρονα και ως κυβέρνηση μειοψηφίας. Στηρίζεται δε σε βουλευτές που είτε μόλις διεγράφησαν από τα κόμματα με τα οποία εκλέχτηκαν, είτε εξακολουθούν να ανήκουν σε κόμματα που δεν στηρίζουν επισήμως την κυβέρνηση. Η κατάσταση αυτή είναι πρωτόγνωρη για την περίοδο της μεταπολίτευσης, και πλέον ζούμε στιγμές από περασμένες εποχές. Η σημερινή κυβέρνηση βρίσκεται σε προφανή δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση, και μάλιστα σε ένα θέμα μείζονος εθνικής και πολιτικής σημασίας.

Είναι σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί όλες τις δυνατότητες που της δίνει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, τις οποίες και ασκεί όταν πρέπει και επιβάλλεται από τις συνθήκες.

2. Επιμένετε για εκλογές ή πιστεύετε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία;

Υπό τις παρούσες συνθήκες και πριν την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να είχε επιδιώξει την ανανέωση της λαϊκής εντολής. Γνωρίζει όμως καλά ότι ο λαός έχει γυρίσει την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν παρασύρεται πλέον από την προπαγάνδα των κυβερνώντων. Ειδικά στα εθνικά μας θέματα, ο λαός εκφράζει την εμφανή του αντίδραση στα όσα υπέγραψε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος όμως, μαζί με τον κ. Καμένο, με τον οποίο παραμένουν συνέταιροι και συνυπεύθυνοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραταθεί η θητεία της παρούσας Βουλής. Με σκοπό πρώτον να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για λίγο ακόμα στην εξουσία και δεύτερον να διατηρηθούν ως Κοινοβουλευτική Ομάδα οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι ως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις έχουν μηδαμινές πιθανότητες να μπουν στην επόμενη Βουλή.

Βέβαια, οι επιδιώξεις και οι στόχοι των κυρίων Τσίπρα και Καμένου, ουδεμία σχέση έχουν με τις ανάγκες και τα προβλήματα της χώρας, τα οποία μπορεί να τα αντιμετωπίσει μόνο μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

3. Γιατί λέτε ότι ήταν σκηνοθετημένη η διάσπαση της κυβέρνησης;

Τα γεγονότα και οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πανηγυρικά ότι πρόκειται για ένα κακο-σκηνοθετημένο διαζύγιο. Εδώ και βδομάδες ο κυβερνητικός μηχανισμός, προεξάρχοντος του κ. Τζανακόπουλου, μας προετοίμαζε για το ενδεχόμενο κυβέρνησης μειοψηφίας. Ξαφνικά ο κ. Τσίπρας ήρθε και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, προφανώς γιατί τα «βρήκαν» με τον κ. Καμένο. Ο κ. Καμένος «έδωσε» 4 από τους 7 βουλευτές του στον κ. Τσίπρα, αλλά διέγραψε μόνο τους 2, για να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του Ομάδα και τα σχετικά προνόμια. Τους διέγραψε μεν, αλλά εξακολουθούν να διατηρούν τις υπουργικές τους θέσεις.

Ο κ. Τσίπρας, εξασφάλισε μια έστω βραχεία παραμονή στη διακυβέρνηση, αφού πλέον στηρίζεται από ετερόκλητα στοιχεία, από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά. Άτομα που μέχρι πρότινος καταφέρονταν με βαρείς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και για την κυβέρνηση και για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, στήριξαν την πρόταση εμπιστοσύνης. Τι έγινε λοιπόν και ξαφνικά «αγάπησαν» τον κ. Τσίπρα;

Οι κ. Τσίπρας και Καμένος σε απόλυτη συνεννόηση και αρμονία μεταξύ τους κινήθηκαν στη λογική «η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος». Ο κ. Καμένος είχε πάρα πολλές ευκαιρίες να εμποδίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν ήθελε πραγματικά. Δεν το έπραξε, και αυτό τον καθιστά απόλυτα συνυπεύθυνο για τη Συμφωνία.

Η απόλυτη επιλογή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μία: η καρέκλα τους πάνω απ’ όλα. Για το λόγο αυτό δεν ενοχλούνται καθόλου που έχουν δημιουργήσει μια κυβέρνηση «κουρελού»

4. Ισχύει ότι θα πάρετε στελέχη από το Ποτάμι;

Η Νέα Δημοκρατία ήταν πάντα ένα ανοιχτό κόμμα και έχει κάνει πρόσκληση σε κάθε χώρο. Είναι επιτακτική η συστράτευση ενάντια στο λαϊκισμό, με γνώμονα το καλό της χώρας και των Ελλήνων πολιτών. Όποιος συμφωνεί με τις αρχές και τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και θέλει να συμβάλει στην προσπάθεια υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι προφανώς καλοδεχούμενος.

Από εκεί και πέρα δεν επιδιώκουμε ενεργά να πάρουμε στελέχη από άλλα κόμματα συμβάλλοντας στην αποδυνάμωσή τους. Όλοι οι συνάδελφοι οι οποίοι προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία ήταν ήδη αποχωρήσαντες, μάλιστα ο κ. Φωτήλας είχε διαγραφεί ένα χρόνο πριν ενταχθεί στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα.

Δεν εμπλεκόμαστε στα εσωτερικά άλλων κομμάτων, ούτε η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε να διαμορφώσει πλειοψηφίες, ούτε φυσικά να κρατηθεί στην καρέκλα της εξουσίας. Αυτά είναι πράξεις του κ. Τσίπρα.

5. Πως είδατε την πρόσκληση Τσίπρα στην Κεντροαριστερά;

Μα για ποια στροφή και πρόσκληση στην Κεντροαριστερά μιλάτε, όταν τέσσερεις από τους εφτά βουλευτές των ΑΝΕΛ στηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα; Εδώ μιλάμε για μια κωμωδία. Ο κ. Τσίπρας κάνει ανοίγματα, όχι ιδεολογικά ή βάσει προτάσεων πολιτικής, αλλά για να βρει «σωσίβια» που θα τον κρατήσουν στην εξουσία.

Ωστόσο, δεν είναι ικανό αυτό να σταματήσει τις εξελίξεις, που δεν είναι άλλες από την μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές και το σχηματισμό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και η μεγάλη αυτή νίκη θα επιτευχθεί με τη στήριξη ανθρώπων από ένα ευρύ φάσμα της πολιτικής σκέψης, που απορρίπτουν πλέον τις παραδοσιακές διακρίσεις «δεξιός, κεντρώος, αριστερός», αλλά συντάσσονται μαζί μας γιατί θέλουν μια κυβέρνηση που θα βάζει το καλό της χώρας πάνω από το κομματικό και θα οδηγήσει τους πολίτες στην ευημερία και την ασφάλεια.

Πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου