Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Βενεζουέλα: Ζούμε μαγικές στιγμές, λέει ο Χουάν Γκουαϊδό στον Guardian

Έχουμε την μοναδική ευκαιρία να αφήσουμε πίσω το χάος, λέει στην πρώτη συνέντευξή του, μετά την αυτοανακήρυξη σε μεταβατικό πρόεδρο
Ο Χουάν Γκουαϊδό, «εκλεκτός» των ΗΠΑ και της Ευρώπης για να διαδεχτεί τον Νικολάς Μαδούρο, ανοίγει για πρώτη φορά τα «χαρτιά» του μετά την αιφνίδια κίνησή του να αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας οδηγώντας την σε νέες εκλογές.....


Επιλέγοντας μία ευρωπαϊκή εφημερίδα, ο 35χρονος πολιτικός αναλύει το όραμά του στην διεθνή κοινότητα. Στην συνέντευξή του στην βρετανική «Guardian», o πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης υποστηρίζει ότι «η Βενεζουέλα έχει την ευκαιρία να αφήσει πίσω της το χάος». Επιπλέον, έσπευσε να κατευνάσει τους φόβους μιας πιθανής ένοπλης σύγκρουσης στη Βενεζουέλα και ισχυρίστηκε ότι η οικονομικά κατεστραμμένη χώρα του έχει τώρα την ευκαιρία να ορθοποδήσει. 

«Η χώρα μου, που έχει καταστραφεί οικονομικά, ζει σχεδόν μία μαγική στιγμή καθώς ενισχύονται οι προσπάθειες για τον εκδημοκρατισμό της», υποστηρίζει και προσθέτει ότι η αποστολή του είναι να διαδεχτεί τον Μαδούρο. 

Όπως αναφέρει, στόχος του είναι να εξαναγκάσει τον Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία και να τερματίσει την ανθρωπιστική κρίση που έχει πυροδοτήσει την μεγαλύτερη έξοδο των πολιτών στη σύγχρονη Ιστορία της λατινοαμερικανικής χώρας. 

Επισημαίνει ότι «ο συνδυασμός της διεθνούς υποστήριξης, της ενότητας της αντιπολίτευσης και μιας αναζωογονημένης στήριξης της βάσης δείχνει ότι η Βενεζουέλα είχε τώρα μια μοναδική ευκαιρία να αφήσει πίσω της το χάος».

Τονίζει επίσης ότι θα εντείνει τις προσπάθειές του να ανέβει στην εξουσία πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις την Τετάρτη και το ερχόμενο Σάββατο, όταν λήγει το τελεσίγραφο που έχουν δώσει οι ευρωπαϊκές χώρες στον Νικολάς Μαδούρο να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο. 

«Η απογοήτευση έχει μετατραπεί σε ελπίδα. Οι άνθρωποι τολμούν να ξαναζήσουν... έχουμε ξυπνήσει από έναν εφιάλτη και κάνουμε νέα όνειρα, ονειρευόμαστε το μέλλον, ονειρευόμαστε τη χώρα μας, να μην ονειρευόμαστε αυτό που ήμασταν, αλλά αυτό που μπορούμε να γίνουμε», καταλήγει ο Χουάν Γκουαϊδό.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου