Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Παράταση 1 έτους για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ 43 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Στον αέρα βρίσκονται και πάλι οι εργαζόμενοι  στα δύο  προγράμματα "Βοήθεια στο Σπίτι" που παρέχουν στους ωφελούμενους δημότες η ΔΗΚΕΧ και η Υπηρεσία Υγείας του Δήμου. Η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του προγράμματος ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2016, η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα το επεκτείνει με ετήσια προοπτική, αλλά ο χρόνος των  εννεάμηνων συμβάσεων ολοκληρώνεται και δεν έχει κάνει τίποτα.....


Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτούνταν από κοινοτικά κονδύλια όπως το Β' και Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης αλλά και το ΕΣΠΑ, των οποίων η χρηματοδότηση λήγει στις 31 Δεκέμβρη. Δυστυχώς όμως, κανένας δημόσιος φορέας και κυρίως η Κυβέρνηση, δεν έχουν προβλέψει άλλη πηγή χρηματοδότησης του προγράμματος μετά τις 31 Δεκέμβρη, αφήνοντας το απλά να βάλει λουκέτο!

Μια πληροφορία που τους έχει αναστατώσει πολύ περισσότερο, αναφέρει  ότι θα προκηρύξουν νέες  προσλήψεις προσωπικού,  θα  δημιουργηθεί ένα νέο δίκτυο φροντίδας για την τρίτη ηλικία όπου θα ενταχθούν οι κοινωνικές δομές και αρκετοί εργαζόμενοι θα  τοποθετηθούν σε άλλες δομές, μεταξύ των οποίων και στις εγκαταστάσεις των προσφύγων.

Ενεργοποίηση

Μετά από αυτές τις δυσμενείς εξελίξεις οι  43 εργαζόμενοι  που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε 792 δικαιούχους, βλέπουν ως μονόδρομο την  εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων με τη μορφή των δυναμικών μαζικών απεργιών  και πολλών άλλων μορφών αντίδρασης.

«Αυτό το  πλαίσιο μας δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα. Εμείς δεν είμαστε προσωπικό που μπορεί να απασχοληθεί στους πρόσφυγες, θέλουμε να παραμείνουμε στη στήριξη των Ελλήνων και στα σπίτια. Όταν προσληφθήκαμε μέσω ΑΣΕΠ  ήταν σαφές που θα δουλέψουμε, είναι διαφορετικά τα αντικείμενα», δηλώνει η πρόεδρος του συλλόγου Κοινωνική Λειτουργός  Αριέττα Γιακούμα.

 «Το πρόγραμμα είναι καταξιωμένο και καλύπτει πάγιες, διαρκείς και έκτακτες ανάγκες των δικαιούχων της τρίτης ηλικίας και των αναπήρων. Πραγματικά μας έχουν ανάγκη, αυτό είναι το αντικείμενο της  εργασίας μας και εκεί θέλουμε να παραμείνουμε. Έχουμε κινητοποιηθεί πάλι τον τελευταίο μήνα, μας στηρίζουν Δήμος, Περιφέρεια, Βουλευτές και φορείς,  αλλά ακόμη δεν έχουμε λάβει ξεκάθαρη γραπτή απάντηση από την κυβέρνηση στα ερωτήματα που έχουμε θέσει».

Στο κενό

Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ Γιώργος Κερμπάτσος δηλώνει ότι δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση, «όλα είναι στο κενό», σημειώνει ενδεικτικά. «Η προφορική εξαγγελία δεν μας εξασφαλίζει, περιμένουμε από το Υπουργείο να υλοποιήσει την προεκλογική του δέσμευση, να καταρτίσει την απαιτούμενη τροποποίηση του νόμου και να μετατρέψει τις συμβάσεις μας σε αορίστου χρόνου. Δεν θα δεχθούμε μετά από 15 χρόνια  εργασίας να χάσουμε τα πάντα», προσθέτει Α. Γιακούμα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου