Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ικανοποίηση και επιμονή στα αιτήματα της

ΠΩΣ ΑΠΟΤΙΜΑ Η ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ
Ικανοποίηση και αισιοδοξία ότι έστω και αργά, οι φορείς του νησιού απέκτησαν ομόφωνη θέση σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, επικρατεί το στρατόπεδο της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα, μετά την υιοθέτηση του κειμένου των αιτημάτων της από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.....


Το γεγονός ότι οι σύμβουλοι του συνδυασμού Βουρνού, επέβαλλαν στον Δήμαρχο να υιοθετήσει τα 9 σημεία της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα και ουσιαστικά να αλλάξει πολιτική αλλά και ατζέντα διεκδικήσεων απέναντι στην κυβέρνηση, εκλήφθηκε ως η πρώτη σημαντική νίκη από τα μέλη της Επιτροπής.

«Στόχος μας η ενότητα»

Τα νέα δεδομένα έτσι όπως προέκυψαν από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποίησαν τα μέλη της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα το βράδυ της Τετάρτης.

«Η βασική μας αρχή ήταν να κάνουμε μία κίνηση ενότητας. Και αυτό για πρώτη φορά επιτεύχθηκε σε ένα σημαντικό βαθμό. Είναι σαφές ότι πρέπει να μεταφέρουμε τις ευθύνες σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας αλλά και σε ευρωπαϊκό», ανέφερε ο Γ. Σιδεράτος εκ μέρους της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα, λέγοντας ταυτόχρονα ότι : «Δεν είναι καιρός για πανηγυρισμούς».

«Συζητήσαμε χθες και κάναμε αποτίμηση του αποτελέσματος. Έχουμε κατά νου ορισμένες κινήσεις τις οποίες θα ανακοινώσουμε στο προσεχές μέλλον. Παίρνουμε σαν δεδομένο την υιοθέτηση των αιτημάτων μας και προχωράμε στις επόμενες κινήσεις. Θα είναι για το καλό του τόπου και θα μπορέσει να ενημερωθεί η Χιακή κοινή γνώμη», κατέληξε ο κ. Σιδεράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου