Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Το ύστατο ΦΟΡΟ-χτύπημα

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ Φ.Π.Α
Τη μάχη των μαχών για την επιβίωση των νησιών θα κληθούν να δώσουν οι θεσμικοί, οι παραγωγικοί φορείς αλλά και όλοι οι πολίτες για τη διατήρηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά.....


Παρά τις μέχρι σήμερα εξαγγελίες και υποσχέσεις των κυβερνητικών βουλευτών και στελεχών της κυβέρνησης, το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών φαίνεται αποφασισμένο να προχωρήσει όπως επιβάλλει το νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί, στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά από 1/1/2017.

Πάμε για 24%

Το τρίτο κύμα αυξήσεων στον Φ.Π.Α., θα πλήξει το σύνολο των νησιών της λεγόμενης άγονης γραμμής, αλλά και τη Λέσβο, την Κω, τη Σάμο και τη Χίο που επλήγησαν από τις μεταναστευτικές ροές.

Αυτό σημαίνει ότι από τις αρχές του επόμενου έτους οι συντελεστές 17%, 9% και 4% που ισχύουν ακόμα στα νησιά μας θα εναρμονιστούν με την ηπειρωτική Ελλάδα και θα αυξηθούν σε 24%, 13% και 6% αντίστοιχα.

Τα νησιά μας που έχουν υποστεί και υφίστανται ακόμη τις επιζήμιες επιπτώσεις του προσφυγικού σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής και κοινωνικής τους δραστηριότητας, θα δεχθούν το καίριο πλήγμα, που θα τα καταδικάσει στον εκμηδενισμό κάθε παραγωγικής και επενδυτικής πρωτοβουλίας και δράσης.

Για ποιον ανταγωνισμό να μιλήσουμε μετά, για ποια προσπάθεια στήριξης των επαγγελματιών, των εμπόρων, για ποια αντισταθμιστικά μέτρα για το προσφυγικό...

Το αντίβαρο

Το μόνο που από την Κυβέρνηση παρουσιάζεται ως "μέτρο" για τα νησιά που έχουν πληγεί από τις προσφυγικές ροές, για να "χρυσώσει το χάπι" είναι η απαλλαγή από τον Φ.Π.Α. των επιχειρήσεων που έχουν ακαθάριστα έσοδα έως 25.000 ευρώ ενώ μέχρι στιγμής το όριο είναι στα 10.000 ευρώ. Το ποιες επιχειρήσεις θα απομείνουν και ποιες από αυτές θα υποβάλουν Φ.Π.Α. θα μας το απαντήσει προσεχώς ο κ. Αλεξιάδης.

Σύσκεψη στο Επιμελητήριο

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται εκ νέου αφερέγγυα και ανακόλουθη στα λόγια και τα έργα της. Σήμερα το μεσημέρι οι παραγωγικοί και οι θεσμικοί φορείς του νησιού είχαν την πρώτη συνάντηση στο Επιμελητήριο με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την αποτροπή του απευκταίου μέτρου που θα αποτελέσει και τη χαριστική βολή για τα νησιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου