Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Συστρατεύεται και η Περιφέρεια στο αίτημα ίδρυσης Τμήματος Τουρισμού

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΧΙΟ

Την ομόφωνη στήριξή του στο αίτημα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου για ίδρυση στη Χίο του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης του Τουρισμού με έδρα τη Χίο εκφράζει μέσα από ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου σημειώνοντας ότι : «η λειτουργία του τμήματος στη Χίο, όπου λειτουργεί ήδη εδώ και χρόνια αντίστοιχο μεταπτυχιακό τμήμα είναι μια απολύτως εύστοχη ενέργεια τόσο για την πλευρά του Πανεπιστημίου το οποίο έχει την κατάλληλη ακαδημαϊκή συγκρότηση εμπειρία και στελεχιακό δυναμικό, όσο και για τη Χίο και ευρύτερα το Βόρειο Αιγαίο, που δίνει τις δυνατότητες επιτόπιας έρευνας και ανάπτυξης νέων διεξόδων στον τουρισμό».

Παράλληλα το Περιφερειακό Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι εκκρεμεί η ενεργοποίηση της διάταξης για την έναρξη λειτουργίας του αγγλόφωνου προγράμματος ναυτιλιακών σπουδών με την έκδοση του ανάλογου Π.Δ. στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο.

«Το ξενόγλωσσο αυτό προπτυχιακό τμήμα αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμα βασικό δομικό στοιχείο της ναυτικής και ναυτιλιακής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες που προσφέρεται στη Χίο. Η λειτουργία του ξενόγλωσσου τμήματος είναι απαραίτητο εργαλείο για να διατελέσει το ρόλο του, για να υπηρετήσει αυτή την παράδοση και η για οποιοδήποτε λόγο παρακώλυσή του βρίσκει αντίθετη συνολικά την τοπική κοινωνία», αναφέρει το ψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου