Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ασημένιο βραβείο για το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη

ΤΑ "BEST CITY AWARDS" ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ
Το ασημένιο βραβείο στη διοργάνωση Best City Awards έλαβε ο Δήμος Χίου και συγκεκριμένα το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δήμου που λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες με σημαντική επιτυχία......
 Η τελετή παράδοσης του ασημένιου βραβείου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το βραβείο παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δημ. Καράλης. 

Τα βραβεία Best City Awards έρχονται για να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν καινοτόμα έργα που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες. Οι υποψήφιες καλές πρακτικές επιδεικνύουν πώς η αξιοποίηση νέων καινοτόμων ιδεών, λύσεων ή τεχνολογιών, καταφέρνουν να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, εξασφαλίζοντας σταθερότητα, υγεία, πολιτισμό, καθαρό περιβάλλον, εκπαίδευση, ασφάλεια, υποδομές κ.ά., αλλά και να δεσμεύουν τους πολίτες να είναι ενεργοί και υπεύθυνοι.

"Ο Δημ. Καράλης από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο βραβείο μέσα από ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέροντας τα παρακάτω: 

Η σημερινή βράβευση στη διοργάνωση Best City Awards είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που εργάστηκαν για να γίνει το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη παραγματικότητα και στους πολίτες της Χίου που το χρησιμοποιούν ήδη και θα το χρησιμοποιήσουν στο μέλλον.

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη δεν είναι απλά μια εφαρμογή λογισμικού. Είναι ταχύτερη ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών, καλύτερη οργάνωση και προτεραιοποίηση στην επίλυση τους, αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου Χίου. Με λίγα λόγια είναι ένας σύγχρονος τρόπος αντίληψης για τον τρόπο παροχής υπηρεσιών από το Δημόσιο κάτι που θα δούμε να συνεχίζεται και να βελτιώνεται τους επόμενους μήνες και να εμπλουτίζεται με άλλες πρωτοβουλίες που θα τεθούν στην υπηρεσία του πολίτη που θα αφορούν τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση".

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων πραγματοποιήθηκε μέσω ενός online συστήματος αξιολόγησης από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και τα βραβεία που απονεμήθηκαν προέκυψαν από το μέσο όρο βαθμολογίας που συγκέντρωσε η κάθε υποψηφιότητα. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης, ενώ την κριτική επιτροπή συναποτελούν καθηγητές των μεγαλύτερων ελληνικών πανεπιστημίων, πρόεδροι και υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων εταιρειών, καθώς και εξέχοντα μέλη ερευνητικών ινστιτούτων και φορέων.

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη, αποτελεί μια πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και του Δήμου, μέσω της οποίας, ο καθένας μπορεί να επικοινωνεί άμεσα, είτε διαδικτυακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.chioscity.gr/ked/, είτε τηλεφωνικά στο 2271350000 και να δηλώνει το πρόβλημα του, λαμβάνοντας άμεση βοήθεια και ανταπόκριση σε αυτό.

Από τον Απρίλιο του 2016, το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη έχει δεχτεί περισσότερα από 1650 αιτήματα. Το 65% αφορούν τον δημοτικό φωτισμό, το 18% την καθαριότητα, το 8% το οδικό δίκτυο, το 5% το δίκτυο ύδρευσης και το 4% τη διαχείριση πρασίνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου