Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Τους κόβουν το δρόμο πίσω από το Αεροδρόμιο

Δηλώνουν κάτοικοι και καταστηματάρχες της οδού Ιωάννου Χρήστου

Αποτελούν παράπλευρες... απώλειες ή είναι θύματα της παροιμιώδους ανοργανωσιάς του Δημοσίου; Όπως και να ‘χει οι κάτοικοι αλλά και καταστηματάρχες της οδού Ιωάννου Χρήστου, γνωστότερος ως εσωτερικός δρόμος του Αεροδρομίου, αισθάνονται θύματα αφού ο χώρος της Φάρκαινας απαλλοτριώθηκε, τα κτίσματα γκρεμίστηκαν, θα ακολουθήσει η περίφραξη, αλλά ουδείς αισθάνεται την ανάγκη να τους πει πώς θα έχουν πρόσβαση, πού θα πάνε τα νερά των ομβρίων και ούτω καθ’ εξής.
Κατέφυγαν έτσι στον Δήμαρχο, ο οποίος όμως τους παρέπεμψε στον υπουργό Μεταφορών, που είχε υποσχεθεί ότι η οδός Ιωάννου Χρήστου θα επεκταθεί μέχρι την οδό Αεροπόρου Ροδοκανάκη, κοντά στο εμπορικό κέντρο της Φάρκαινας.
“Αισθανόμαστε σαν να πηγαίνουμε από τον Άννα στον Καϊάφα”, μας λένε οι κάτοικοι παλεύοντας για το αυτονόητο, να πέσει ένα υπόστρωμα με χαλίκι και να ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση του δρόμου ώστε να είναι λειτουργικός σε όλο το μήκος του. “Αν δεν μπορούν τουλάχιστον ας μην κλείσουν την ένωση της οδού Ιωάννου Χρήστου με τον εξωτερικό δρόμο του Αεροδρομίου. Δεν το κάνουν, λέει, γιατί δεν προβλέπεται. Εκείνο πάντως που δεν προβλέπεται είναι η σίγουρη καταστροφή των επαγγελματιών και το πνίξιμο των σπιτιών. Η περιοχή στέρνιαζε τα νερά και με τον υπάρχοντα δρόμο, σκεφθείτε τι θα γίνει τώρα”, μας λένε, “θα πνιγούμε”.
Δεν μένει παρά να προχωρήσει ο Υπουργός άμεσα στην υπόσχεσή του, αλλιώς άμεσα με την πρώτη δυνατή νεροποντή το… ρεπορτάζ πλημμυρών αυτά τα σπίτια δεν το γλυτώνουν.


Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου