Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Χίος δεν είναι μόνο η πόλη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΙΟ ΜΑΣ’’
Την ανυπαρξία της Δημοτικής αρχής από τα χωριά της Β. Χίου, όπως αυτή καταγράφηκε στις επαφές και συναντήσεις των μελών του συνδυασμού με τους κατοίκους των χωριών του Πελινναίου, καταγγέλλει ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου.....


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ ΜΑΣ", αναφέρει:

"Μήπως μας μετέφεραν σε άλλο Δήμο και δεν μας ενημέρωσαν; Το ερώτημα αυτό επικρέμεται στα χείλη αιρετών και δημοτών των χωριών του Πελινναίου. Σε σύσκεψη των παρέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής, με πρωτοβουλία του συνδυασμού «Όλοι μαζί για τη Χίο μας», όλοι αναζητούσαν απάντηση στο ερώτημα. Σχεδόν δυο χρόνια τώρα  εξαφανίστηκε απ’ την περιοχή κάθε δημοτική εκπροσώπηση και κάθε δημοτική φροντίδα. Ακόμα και για τα στοιχειώδη θέματα καθαριότητας δεν έχουμε αντικρίσει δημοτικό συνεργείο, επεσήμαναν οι πάρεδροι στον επικεφαλής του συνδυασμού Πολ. Λαμπρινούδη, με συνέπεια καθαριστές να γίνονται αυτοβούλως είτε οι λιγοστοί υπερήλικες κάτοικοι είτε να αναλαμβάνουν δράση οι κατά τόπους Σύλλογοι.

Εννοείται, φυσικά, ότι κανένα απολύτως δημοτικό έργο δεν βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή, με τους παρέδρους να αναρωτιούνται γιατί να πρέπει να γίνονται συνένοχοι στη φαρσοκωμωδία αποστολής προτάσεων κάθε χρόνο.

Στα ξεχασμένα απ’ τη δημοτική αρχή χωριά δεν γίνονται πια ούτε τα στοιχειώδη:

το ήδη υπάρχον δίκτυο αγροτικής οδοποιίας παραμένει ασυντήρητο και φυσικά κανένας νέος αγροτικός δρόμος δεν έχει διανοιχθεί.
χείμαρροι και ποταμοί παραμένουν ακαθάριστοι ενόψει χειμερινής περιόδου.
σημαντικές δημοτικές δομές καταρρέουν, όπως η σκεπή του ιατρείου της Σπαρτούντας ή ο ξενώνας του Πιτυούς.
έργα ανάδειξης της περιοχής, υλοποιημένα από το συνδυασμό μας, όπως ο πύργος του Πιτυούς, είναι αναξιοποίητα.
Μέσω του συνδυασμού μας, οι πάρεδροι δημόσια ζητούν από τη δημοτική αρχή να καταθέσει τι ποσά έχει διαθέσει στα δυο χρόνια της θητείας της ανά Τοπικό Διαμέρισμα. Απάντηση προφανώς δεν πρόκειται να λάβουν, όπως οι αντίστοιχοι της Αμανής. Το μηδέν, όσο και να το ωραιοποιήσεις, δεν αλλάζει.

Το πολύ – πολύ να θιχθεί ο βαφτισμένος αντιδήμαρχος Βόρειας Χίου για να αναζητήσει, αντί για απαντήσεις στις καυτές αγωνίες της περιοχής, νέους Μαυρογιαλούρους. Μα, για να μην κουράζεται ας κοιτάξει τον καθρέφτη. Θα διαπιστώσει ποιοι φούσκωσαν τα μυαλά των κατοίκων της βόρειας Χίου με οράματα και υποσχέσεις στρατηγικής ανάπτυξης και θα καταλήξει σε ποιον ταιριάζει περισσότερο ο παραλληλισμός. Οι κάτοικοι των χωριών της Αμανής και του Πελινναίου πάντως ήδη ξέρουν.  

Κύριε δήμαρχε, υπάρχει κι αυτή η Χίος. Περιορίστε τα ταξίδια σας εκτός νησιού κι αποφασίστε ότι είστε δημοτική αρχή κι αυτής της εδαφικής ενότητας του νησιού μας".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου