Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας ξεκίνησαν τα έργα στο Μερσινίδι

Μέσω της δικαστικής οδού θα επιχειρηθεί το σταμάτημά τους από την Ιερά Μονή
Με εντολές... άνωθεν, από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και χωρίς την εμπλοκή της Αστυνομικής Δ/νσης, ξεκίνησε από χθες τις εργασίες στο Κέντρο του Μερσινιδίου (φωτογραφία αρχείου) ο ανάδοχος του έργου, ο οποίος είναι ο ίδιος που έκανε και το έργο της ΒΙΑΛ.....


Στόχος και σκοπός του Υπουργείου, είναι η μετατροπή του σε Κέντρο Κράτησης των παραβατικών μεταναστών, πρόθεση που προσκρούει στις αντιδράσεις των κατοίκων του Βροντάδου, αλλά και του τοπικού συμβουλίου της περιοχής, με το οποίο έχουν συνταχθεί και οι δύο αντιδήμαρχοι, Στρατής Γδύσης και Ματθαίος Φαφαλιός.
Όπως δήλωσε στο alithia.gr ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Μάρκος Κοσμάς, ο οποίος μάλιστα σήμερα είχε συνάντηση γι’αυτό το ζήτημα και με τον Αστυνομικό Δ/ντή, Παναγιώτη Καλέλλη, σε πρώτη φάση αναλαμβάνει πρωτοβουλία η Ιερά Μονή Μερσινιδίου η οποία, πριν από χρόνια και υπό άλλες συνθήκες, είχε παραχωρήσει το χώρο για τη δημιουργία του Κέντρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνο που εξετάζεται είναι η κατάθεση εξώδικου και ασφαλιστικών μέτρων, με το επιχείρημα ότι μεταβάλλονται οι όροι της παραχώρησης.
Παράλληλα θεωρείται πιθανό στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, να ζητηθεί από το Σώμα να πάρει θέση επί του συγκεκριμένου ζητήματος, λόγω των εξελίξεων.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου