Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ισραηλινή προσέγγιση... στη μαστίχα

Με επιδιωκόμενη συνεργασία στο πεδίο της έρευνας
Ένα ακόμη βήμα στο πεδίο της έρευνας που μπορεί να δώσει άλλη ώθηση στην εκμετάλλευση της μαστίχας, κυρίως στη φαρμακευτική, έκανε η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών και η Mediterra......
«Όχημα» αυτή τη φορά είναι το Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ Hebrew, τρεις ερευνητές του οποίου, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», βρέθηκαν στη Χίο, γνώρισαν το νησί μας και το μοναδικό προϊόν και από εκεί και πέρα ο στόχος, όπως είπε  σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Δ/νων Σύμβουλος της Mediterra, Γιάννης Μανδάλας, είναι να συνεχιστούν οι επαφές και να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας.
Ο στόχος τέτοιων συνεργασιών, σύμφωνα με τον κ. Μανδάλα, είναι η τεκμηριωμένη υποστήριξη αυτών που ήδη είναι γνωστά από έρευνες που έχουν γίνει, αλλά και η αναζήτηση νέων πεδίων για χρήσεις ή ιδιότητες της μαστίχας που μπορεί να εικάζουμε ότι υπάρχουν αλλά δεν είναι επιστημονικά κατοχυρωμένες.
Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο έχει σημαντικές περγαμηνές σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης και έρευνας, αλλά και σημαντικές διασυνδέσεις, ζήτημα αρκετά σημαντικό.
«Έμειναν ενθουσιασμένοι από το νησί και εντυπωσιασμένοι από τη δουλειά που γίνεται στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών», ανέφερε ο Δ/νων Σύμβουλος της Mediterra και κατέληξε α ότι η ΕΜΧ συνεργάζεται και με αρκετά ακόμη Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (Ευρώπη και ΗΠΑ).
 
Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου