Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Χωρίς αλλαγές οι άγονες γραμμές

Χωρίς αλλαγές και για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο θα παραμείνει ο χάρτης των άγονων, επιδοτούμενων από το Υπουργείο Ναυτιλίας, γραμμών που συνδέουν τη Χίο με τη Βόρεια Ελλάδα και άλλους νησιωτικούς προορισμούς.....

 Μετά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που έγινε στα Χανιά και στην οποια προήδρευσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Γιάννης Θεοτοκάς, σύμφωνα με δημοσίευμα του «naftemporiki.gr», μεταξύ των γραμμών που έχουν ελεγχθεί οι προσφορές και αναμένεται να γίνουν δεκτές είναι, ενδεικτικά, οι παρακάτω:
Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Καρλόβασι και επιστροφή με το «Νήσος Μύκονος» της Hellenic Seaways (HSW) με 93.150 ευρώ ανά δρομολόγιο (πλοίο κατηγορίας 1)
Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου-Άγιος Κήρυκος με το «Νήσος Μύκονος» της HSW με 99.274,65 ευρώ ανά δρομολόγιο.
Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου και επιστροφή με το «Νήσος Μύκονος» της HSW με 88.649,94 ευρώ ανά δρομολόγιο.
Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος και επιστροφή και Λαύριο-Μεστά Χίου-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος και επιστροφή με το «Εξπρές Πήγασος» της HSW με 36.640 ευρώ ανά δρομολόγιο.
Χίος-Οινούσσες-Ψαρά και επιστροφή με το «Blue Star 1» της Blue Star Ferries με 10.250 ευρώ ανά δρομολόγιο.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευσμα στα 90 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες για τα μισθώματα των ακτοπλοϊκών άγονων γραμμών για τη νέα περίοδο, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στην ημερίδα στα Χανιά για το ακτοπλοϊκό δίκτυο την προηγούμενη Τρίτη τόνισε ότι πρόκειται να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για τον επανασχεδιασμό και τη βελτίωση του ακτοπλοϊκού δικτύου της χώρας και για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της ακτοπλοΐας, ώστε να αναζητηθούν οι βέλτιστες δυνατές λύσεις και στους δύο τομείς και να βελτιωθεί περαιτέρω η ποιότητα των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών και των μικρών νησιών. Οι επιδοτούμενες γραμμές δημόσιου συμφέροντος, το ύψος των επιδοτήσεων, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αλλά και το μεταφορικό ισοδύναμο είναι μερικά από τα θέματα που, όπως επισήμανε, πρέπει να εξεταστούν κατά τη διάρκεια αυτού του διαλόγου.
Ο κ. Δρίτσας τόνισε πως για την καλύτερη οργάνωση του διαλόγου θα συγκροτηθεί ομάδα εργασίας υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Θεοτοκά, ενώ στον διάλογο θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και ειδικότερα φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου