Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

2,5 εκατ. ευρώ και η χρονιά μπαίνει με το... δεξί

2 εκατομμύρια ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου και 500.000 ευρώ για καθαρισμό χειμάρρων θα λάβει η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, από το το σύνολο των 7,6 εκατομμυρίων ευρώ της επιπλέον χρηματοδότησης που εξασφάλισε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.....
O Aντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης θεώρησε με δήλωση του ότι αυτό οφείλεται στις επαφές και την δυναμική της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χρ. Καλογήρου, προβλέποντας ότι η χρονιά μπαίνει... με το δεξί αφού θα ξεκινήσει με εξασφαλισμένη ήδη αυτή τη σημαντική χρηματοδότηση.
Αντίθετα να σημειωθεί ότι στην ανακατανομή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δεν έχει ενταχθεί κανένα έργο της Χίου, ενώ σε δήλωσή της η Περιφερειάρχης αναφέρει τα εξής: «Η προσπάθειά μας για το νοικοκύρεμα και την αξιοποίηση των διαθέσιμων χρημάτων συνεχίζεται και αποδίδει. Ήδη με την ολοκλήρωση των μέχρι τώρα ανακατανομών έγινε δυνατή η ένταξη εξαιρετικά σημαντικών για τα νησιά μας νέων έργων στον Άγιο Ευστράτιο, την Ικαρία, τη Λέσβο, τη Λήμνο και τη Σάμο και η προσπάθειά μας συνεχίζεται και για τα υπόλοιπα νησιά.
Η διασφάλιση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με την άμεση ανταπόκριση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Αλέξη Χαρίτση πιστώσεων ύψους 7,8 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών των φυσικών καταστροφών, μας δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσουμε και να υλοποιήσουμε τα απαραίτητα έργα στη Λέσβο και τη Χίο».

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου