Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Ευθύνη του προέδρου η … γαργάρα για το Σχέδιο Δράσης;

Ήσσονος σημασίας ζήτημα, το οποίο δεν απαιτεί θεσμικό διάλογο και ανάλογη απάντηση, παραμένει για το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου το Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή της Δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας. Με τη συμπλήρωση μιας εβδομάδας από την κοινοποίηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου από τον κ. Maarten Verwey καμία από τις παρατάξεις του δεν δείχνει να βιάζεται για τη διεξοδική συζήτηση των νέων δεδομένων......
Τα πάντα κυλούν με την προσδοκία να συνεχιστεί ομαλά η εφαρμογή της Συμφωνίας και να έρθει η επίσπευση εξέτασης αιτήσεων ασύλου, ώστε κυλώντας ο χρόνος να αποσυμφορηθούν τα νησιά χωρίς την ανάγκη πρόσθετων κέντρων κράτησης, όπως απαιτεί η Ε.Ε.. Δήμος και αρχές δείχνουν επίσης συμβιβασμένοι με την απόφαση η Σούδα να μονιμοποιηθεί ως κέντρο κράτησης, τουλάχιστον για όσο διάστημα απαιτηθεί.

Στη δημόσια συνεδρίαση της 22ας Δεκεμβρίου ο Μαν. Βουρνούς ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση για το θέμα όποτε ο ίδιος κρίνει. Μεσολάβησαν οι συνεντεύξεις στον «π» των Στ. Καμπούρη και Ερμ. Φρεζούλη, με τις οποίες ζητούσαν από τη δημοτική αρχή να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο είχε χρόνο να συζητήσει μια σειρά θεμάτων, η σπουδαιότητα των οποίων αμφισβητείται, δεν μπήκε όμως καν στον κόπο να ορίσει χρονικά την ειδική συνεδρίαση για το προσφυγικό.

Είναι τελικά αποκλειστική ευθύνη του Κλ. Χρύση η αναβλητικότητα στον καθορισμό μιας τόσο κρίσιμης συνεδρίασης; Πρόκειται για αμέλεια του προέδρου ή στρατηγική τακτική της δημοτικής αρχής; Ποιος θα απαντήσει δημόσια;

Πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου