Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ελπίδες επισκευής του Λιμεναρχείου μέσω του Interreg 5

ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
Ελπίδες για σειρά σημαντικών παρεμβάσεων στο υπό «κατάρρευση» κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου γεννά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης να εγκρίνει τη συμμετοχή του Δήμου στο διασυνοριακό πρόγραμμα «Interreg V Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020»....


Το «INTERREG 2014 – 2020» επιχειρεί να δώσει λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι στις επιλέξιμες περιοχές στην Ελλάδα, που όμως σχετίζονται ή/και αποτελούν μέρος των αντίστοιχων προβλημάτων Δήμων της γειτονικής επιλέξιμης περιοχής.

Από πλευράς του Δήμου Χίου ως γειτονική περιοχή επιλέχθηκε η Κύπρος και μέτα από τη σύμπραξη προβλέπεται η ενεργειακή αναβάθμιση ενός δημόσιο κτηρίου το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Ερωτώμενος για τον σχεδιασμό του Δήμου, ο Μ. Βουρνούς αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασίας προωθείται η ανάθμιση του κτιρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μέσα από τη συνέργεια του Υπ. Περιβάλλοντος, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Δήμου Χίου, ενώ αντίστοιχα την Κύπρο θα αναβαθμιστεί ενεργειακά ένα αστυνομικό τμήμα.

Το Interreg V έχει συνολικό προϋπολογισμό 15.294.118 € και αφορά έργα στρατηγικού χαρακτήρα στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος.  Η καταληκτική προθεσμία υποβολής προτάσεων, ορίσθηκε μετά από παράταση στις 27/01/2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου