Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

"Τουλάχιστον έχουμε την …υγειά μας"

Μ. Βουρνούς: To 2015 γλυτώσαμε την χρεωκοπία, το 2016 ισορροπήσαμε, το 2017... έχει ο Θεός, γιατί δεν έχει λεφτά
Τουλάχιστον έχουμε την …υγειά μας, ήταν σε εκλαϊκευμένη μετάφραση, η δήλωση του Μανώλη Βουρνού, αναφορικά με την οικονομική κατάσταση του δήμου Χίου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για το 2016 με θέμα τον προϋπολογισμό.....

Και ασφαλώς ο δήμαρχος Χίου, δεν αναφέρονταν στην προσωπική υγεία του καθενός δημοτικού συμβούλου, αλλά στην υγιή οικονομική κατάσταση του δημοτικού ταμείου, αφού σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, «το 2015 καταφέραμε να μην μπει ο δήμος σε επιτήρηση  και να μην κηρύξει πτώχευση, ενώ το 2016 ήταν μια χρονιά ισορροπιών».
«Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση , αλλά είμαστε υγιής, σε σχέση με άλλους δήμους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Βουρνούς.
«Πληρώνουμε ζημίες, λάθη του παρελθόντος και παλεύουμε να σταθεί ο δήμος όρθιος προς όφελος των δημοτών» συμπλήρωσε ο δήμαρχος κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού, αφήνοντας ένα μικρό σημάδι ελπίδας, χρονιάρες μέρες, ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο αισιόδοξα….
Την συγκρατημένη, ομολογουμένως, αισιοδοξία του δημάρχου δεν συμμερίστηκε η μείζονα αντιπολίτευση, με τονΠολύδωρο Λαμπρινούδη να καταλογίζει στην δημοτική αρχή, αδυναμία διεκδίκησης  με δεδομένη την έλλειψη πόρων από την κυβέρνηση.
«Μια μίζερη κατάσταση αντιμετωπίζουμε  στην οποία δεν θα συμμετέχουμε με την θετική μας ψήφο», ανέφερε ο πρώην δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι «αν στο μέλλον δούμε μια προοπτική ανάπτυξης ίσως σας στηρίξουμε».
Την κατανόηση της  εξέφρασε η Δέσποινα Τσαρδάκα στην δημοτική αρχή, αναφορικά με την δύσκολη οικονομική συγκυρία  που αντιμετωπίζει, αλλά η έλλειψη φιλοσοφίας διεκδίκησης εμπόδισε την "Χιακη Συμπολιτεία" να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό, με την δημοτική σύμβουλο να τονίζει ότι αν αλλάξει η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής θα είναι δίπλα της , αλλά με την παρούσα κατάσταση η ψήφος της ελάσσονος αντιπολίτευσης θα είναι λευκή .
Χωρίς το «ίχνος κατανόησης» της Χϊακής Συμπολιτείας ήταν το ξεκάθαρο Όχι της Λαϊκής Συσπείρωσης , στον προϋπολογισμό του δήμου Χίου, αφού ο Μάρκος Σκούφαλος τόνισε ότι «από την στιγμή που η δημοτική αρχή δεν μπαίνει στην διαδικασία καταγγελίας των πολιτικών, που έχουν οδηγήσει εδώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κανένας κλαυθμός και οδυρμός δεν εξασφαλίζει την ανοχή της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Στην συνέχεια τοποθετήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι που ανάλογα με την παράταξη τους, στήριξαν ή καυτηρίασαν  την δημοτική αρχή, ενώ στην ονομαστική ψηφοφορία , βάση του κανονισμού, ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με δυο λευκά αυτό της Δέσποινας Τσαρδάκα και του Βασίλη Μυριαγκού, και την καταψήφιση της μείζονος αντιπολίτευσης και του Μάρκου Σκούφαλου.
Η συνεδρίαση διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, με την δημοτική αρχή όμως να …καρδιοχτυπά στην έναρξη της αφού η «απειλή», μη  προσέλευσης της μείζονος αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση, και με αρκετές απουσίες από την παράταξη του Μανώλη Βουρνού, οδήγησε τον τελευταίο σε μια σειρά τηλεφωνημάτων προκειμένου να «μαζέψει» τους σύμβουλος του και να μην κινδυνεύει η ακύρωση  της συνεδρίασης λόγω μη απαρτίας!!!

Πηγη:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου