Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Τελειώνουν οι εργολάβοι από το "Σκυλίτσειο"

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Η ΦΥΛΑΞΗ, Η ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Σε προσλήψεις εργαζομένων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου θα προχωρήσει το Νοσοκομείο ώστε να καλύψει χωρίς εργολαβίες τις ανάγκες του σε σίτιση, καθαριότητα και φύλαξη.....


Ακολουθώντας τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, και το "Σκυλίτσειο" προχωρά σε "αντικατάσταση" των εργολάβων και των ενοικιαζόμενων υπαλλήλων με προσωπικό δικό του το οποίο θα απασχολείται με σύμβαση εργασίας συγκεκριμένου χρόνου.

Οι αυξημένες ανάγκες λόγω προσφυγικού, οδήγησαν και σε αυτή την απόφαση που σύμφωνα με τους αρμόδιους υπαλλήλους και τις οικονομοτεχνικές μελέτες, έχει και οικονομικό όφελος για το νοσοκομείο, αφού θα υπάρχει κάλυψη από επιπλέον προσωπικό με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα. "Ακολουθούμε τις οδηγίες του υπουργείου, σε δυο περίπου μήνες θα είμαστε έτοιμοι και για τα τρία, τη σίτιση, τη φύλαξη και την καθαριότητα του Νοσοκομείου. Πρόκειται να προσληφθούν συνολικά περίπου 35-40 άτομα" δήλωσε στον "π" η Ελ. Βουτιέρου, μην κρύβοντας την πεποίθηση της ότι αυτή η αλλαγή θα είναι προς το καλύτερο αφού με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα και οι υπηρεσίες θα συνεχίζονται βελτιωμένες και οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν στις υπηρεσίες αυτές θα απολαμβάνουν όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα.

Οι πρώτοι 7

Στον τομέα της εστίασης και της σίτισης αναμένεται να προσληφθούν 7 άτομα, 3 μάγειρες και 4 τραπεζοκόμοι πλήρους απασχόλησης με διάρκεια σύμβασης μέχρι το τέλος του 2018. "Ακολουθούμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, δεν θα υπάρχει κενός χρόνος. Με την ολοκλήρωση των προσλήψεων θα σταματήσουν και οι εργολάβοι τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο νοσοκομείο", κατέληξε η κ. Βουτιέρου.



Ζητούμενο η ισορροπία

 Η σύμβαση ορισμένου χρόνου, εξασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα διακατέχονται από την ασφάλεια της μονιμότητας και ότι οι εργαζόμενοι καθημερινά θα προσπαθούν για το καλύτερο. Η διοίκηση οφείλει να ελέγχει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως και το κράτος οφείλει να ενισχύει τον προϋπολογισμό των Νοσοκομείων για να ανταπεξέλθουν στις προσλήψεις. Αν όλα αυτά δουλέψουν τότε υπάρχει περίπτωση επιτυχίας του εγχειρήματος. Ο χρόνος θα δείξει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου