Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Για ένα 6μηνο τη βγάζουν... καθαρή

Τον Ιούνη λήγουν οι πρώτες 36 συμβάσεις εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Χίου
Προς το παρόν η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Χίου δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ζήτημα που προέκυψε, μετά την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου να ορίσει ως ανώτατο όριο για τις συμβάσεις των εργαζομένων της, τους 24 μήνες, πλην όμως θα το βρει μπροστά της αφού οι 36 από τους 50 συμβασιούχους που έχει συμπληρώνουν το όριο τον προσεχή Ιούνιο.....

«Θα δούμε τι θα γίνει στους άλλους δήμους, που λήγουν συντομότερα οι συμβάσεις, πως θα κινηθούν και ανάλογα θα πράξουμε. Εμείς ωστόσο έχουμε εξασφαλίσει τη μισθοδοσία τους μέχρι και τις 31/12/2017», ανέφερε στην «Α» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης υπενθυμίζοντας ότι στο Δήμο Χίου που έχει μόνο 51 μόνιμους υπαλλήλους στην καθαριότητα η παραμονή των συμβασιούχων είναι απολύτως απαραίτητη για να καλυφθούν οι ανάγκες στον συγκεκριμένο τομέα.
Τέλος, ως θετική εξέλιξη, ο κ. Μπελέγρης παρουσίασε την απόφαση να αρθεί η απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.
«Ανοίγει η διαδικασία, αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι άμεσα, αφού πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε τη μισθοδοσία τους, να αποφασίσουμε πόσους θέλουμε – εκτιμώ 25 με 30 άτομα- να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο γι’αυτό, να υποβάλλουμε το αίτημα στο υπουργείο και να δούμε τελικά πόσες θα εγκρίνουν, για να βγουν οι προκηρύξεις», κατέληξε ο Γ. Μπελέγρης, περιγράφοντας μια διαδικασία που μακάρι να βγούμε ψεύτες δεν θέλει απλά το χρόνο της, αλλά τα... χρόνια της.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου