Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

SOS το λιμάνι... φεύγει

Το "Νήσος Μύκονος" είναι το τρίτο πλοίο, που προσκρούσει στο ίδιο σημείο, κάτι που προφανώς δείχνει ότι δεν παίρνει ο... ύπνος τους Καπετάνιους, αλλά ότι το λιμάνι μας πλέον και με το μικρό επίπεδο ελιγμών, που έχει, καθίσταται πλήρως προβληματικό.....
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, για την μελέτη και χρηματοδότηση, της κατασκευής των προβλήτων εκτός της Λιμενολεκάνης, έτσι όπως το έχει σχεδιάσει το Λιμενικό Ταμείο και για ένα πρόσθετο λόγο, ότι το λιμάνι μας... φεύγει.
Γινόμαστε σαφέστεροι, με την ελπίδα οι δικές μας παρατηρήσεις και τα όσα ακούγονται να έχουν υποπέσει στην αντίληψη του Λιμενικού Ταμείου, ώστε να διαφωτίσει τα πράγματα καλύτερα. Εδώ και αρκετό διάστημα, μετά το πρόσθετο βάρος, που δημιούργησε η υπερυψωμένη ράμμα, στο ύψος του REX, όσοι "περπατούν" ή εργάζονται στο λιμάνι το βλέπουν να... φεύγει. Για την ακρίβεια, λόγω βάρους και επειδή οι προπέλες, χτυπάνε το κύμα στην προβλήτα, την ώρα των ελιγμών πρόσδεσης, αυτή έχει ξεκολλήσει, νερά την υποσκάπτουν συνέχεια, το ρήγμα είναι τόσο βαθύ, που χωράνε μέσα και κουτιά... αναψυκτικών, ήδη αυτό  φαίνεται και με γυμνό  μάτι στο οδόστρωμα.
Αυτά όλα συμβαίνουν την ώρα που οι κάβοι ¨"καργάρουν" πάνω στις μπίντες, οπότε δεν είναι απίθανο, όπως μας έλεγε έμπειρος εργαζόμενος στο λιμάνι, να δούμε κάποια στιγμή να ξεκολλούν όλα και να πετάγονται στον αέρα, με ότι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια ανθρώπων και οχημάτων. Την ίδια ώρα δεν είναι απίθανο, αν δεν γίνει κάτι άμεσα, να ξεκολλήσει το τμήμα του οδοστρώματος της Προκυμαίας, που έχει σχίσει βαθιά και να πέσει στην κυριολεξία στο λιμάνι. Η ίδια πηγή μας έλεγε, πως κάνει το σταυρό της, γιατί όλα αυτά τα μη απίθανα πλέον, θα συμβούν την ώρα που πιέζεται το σημείο και αυτή είναι το χρονικό διάστημα της πρόσδεσης του πλοίου. Οντας σίγουροι ότι οι προβληματισμοί μας είναι κοινοί περιμένουμε με ενδιαφέρον τις σκέψεις και προτάσεις του Λιμενικού Ταμείου.




Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου