Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Επαγγελματικοί λογαριασμοί: Έρχονται πρόστιμα 1.000 ευρώ, σύνδεση υποχρεωτικά με POS

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των υπόχρεων που δεν τήρησε την συγκεκριμένη υποχρέωση....

Πρόστιμα 1.000 ευρώ αντιμετωπίζουν από σήμερα, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, που ενώ είχαν υποχρέωση δεν δήλωσαν στο TAXISnet τον «επαγγελματικό» τραπεζικό λογαριασμό.

Είναι ο λογαριασμός στον οποίο κάθε επιχειρηματίας οφείλει να συγκεντρώνει αποκλειστικά όλες τις εισπράξεις από τις λιανικές συναλλαγές που πραγματοποιεί και ουσιαστικά θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί το ηλεκτρονικό μάτι της εφορίας για τα κέρδη ή τις ζημίες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Πρόστιμα δεν θα πληρώσουν μόνο όσοι δεν δήλωσαν επαγγελματικό λογαριασμό αλλά και όσοι το έκαναν εκπρόθεσμα. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση το χρηματικό πρόστιμο είναι μόλις 100 ευρώ και όχι 1.000.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των υπόχρεων που δεν τήρησε την συγκεκριμένη υποχρέωση αν ληφθεί υπόψη το αίτημα για παράταση της σχετικής προθεσμίας μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, το οποίο υπέβαλε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου