Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Το 62% των Ελλήνων θέλει εκλογές - Προβάδισμα της ΝΔ

Πάνω από τους μισούς Έλληνες δηλώνουν πως το βγάζουν πού δύσκολα πέρα και πως δεν είναι σε θέση να πληρώσουν βασικές ανάγκες....

Προβάδισμα της ΝΔ καταγράφει έρευνα της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύεται στο «Εθνος της Κυριακής». Στην ίδια έρευνα το 62% των Ελλήνων θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές, την ώρα που σε ό,τι αφορά στην οικονομία το 52% δηλώνει πως τα βγάζει πέρα πολύ δύσκολα.
Συγκεκριμένα υπέρ των πρόωρων εκλογών τάσσεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων. Συγκεκριμένα, το 44% απαντά ότι οι βουλευτικές εκλογές πρέπει να γίνουν νωρίτερα από τον Μάιο του 2019 και το 18% θέλουν να διεξαχθούν τον Μάιο του 2019, μαζί με τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές, ενώ μόνον το 34% θέλει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την 4ετία. 

Στην ίδια έρευνα το 52% απάντησε ότι τα βγάζει πέρα πολύ δύσκολα. Το 39% απάντησε «ούτε εύκολα, ούτε δύσκολα», ενώ μόλις το 8% απαντά «πολύ εύκολα, εύκολα».

Παράλληλα  το 50% απάντησε καταφατικά στο «δεν είχα χρήματα να πληρώσω μια πάγια ανάγκη του νοικοκυριού μου», το 41% στο «δεν μπορούσα να καλύψω το κόστος του σέρβις στο αυτοκίνητό μου» και το 38% «δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να καλύψω ένα έκτακτο πρόβλημα υγείας στην οικογένειά μου». Παράλληλα κυριάρχο πρόβλημα που δείχνει να απασχολεί του Έλληνες είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ανάπτυξη της οικονομίας. 

Σε ό,τι αφορά στο τι θα ψήφιζαν αν γίνονταν εκλογές, η ΝΔ προβάδισμα 4,7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας το 25% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 7,9% και στην τέταρτη το ΚΙΝΑΛ με 6,4% που ακολουθείται από το ΚΚΕ με 5,8%.
Ο κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝΕΛ, συγκεντρώνουν 2,2% και δεν μπαίνουν στη Βουλή όπως και η Ενωση Κεντρώων με 2,3%, ενώ το Ποτάμι καταγράφεται στο 1,5%. 

Τέλος στην ίδια έρευνα το 47% των Ελλήνων δηλώνει υπέρ των κινητοποιήσεων από τα «κίτρινα γιλέκα» στη Γαλλία.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου