Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Ο Μακρόν κάνει όπισθεν ολοταχώς μπροστά στα Κίτρινα Γιλέκα - Ετοιμάζει «πάγωμα» της αύξησης στα καύσιμα

Την ανακοίνωση αναμένεται να κάνει εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.....

«Νερό στο κρασί» της βάζει η κυβέρνηση Μακρόν μπροστά στη «λαίλαπα» των «Κίτρινων Γιλέκων» που έχουν παραλύσει τη χώρα πάνω από τρεις εβδομάδες με τον πρωθυπουργό της χώρας να ανακοινώνει εντός της ημέρας μορατόριουμ στην αύξηση των φόρων στα καύσιμα.

Η γαλλική κυβέρνηση υποχώρησε παίρνοντας το μέτρο πίσω, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ. 

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, εντός των προσεχών ωρών ο πρωθυπουργός της Γαλλίας θα ανακοινώσει το «πάγωμα» για αρκετούς μήνες στην αύξηση των φόρων στα καύσιμα. 

«Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί πρώτα στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του Μακρόν. Εντός της ημέρας θα προβεί σε δήλωση«, υποστηρίζει εκπρόσωπος του πρωθυπουργού που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. 

Το «πάγωμα» στις αυξήσεις των φόρων για βενζίνη και ντίζελ θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το μορατόριουμ αρκετών μηνών ή η "αναστολή" του κυβερνητικού μέτρου θα συνοδεύεται από άλλα μέτρα εξυγίανσης. 

Εντωμεταξύ το πρωθυπουργικό γραφείο αναγκάστηκε να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του Γάλλου πρωθυπουργού με εκπροσώπους των «Κίτρινων Γιλέκων» καθώς πολλοί από αυτούς δέχτηκαν απειλές κατά της ζωής τους και αποφάσισαν να απορρίψουν την πρόσκληση. του Εντουάρ Φιλίπ. 

«Στο πρόγραμμα της ημέρας, υπήρξε αμφιβολία για το αν θα δεχτούμε στο πρωθυπουργικό γραφείο εκπροσώπους των "Κίτρινων Γιλέκων", καθώς αρκετοί από αυτούς απέρριψαν την πρόσκληση. Οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού επιβεβαίωσαν την ακύρωση της συνάντησης». 

Από την πλευρά του,ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Πιερ Ραφαρέν κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να δώσει τα χέρια με τα «Κίτρινα Γιλέκα».

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου