Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Τρίπτυχο προτάσεων για την ακτοπλοϊα από το Ν. Μηταράκη

Εκσυγχρονισμός στόλου, λιμενικές υποδομές και επανασχεδιασμός άγονων γραμμων
Χαιρετίζει... από μακριά, λόγω υποχρεώσεων, τις εργασίες της ημερίδας για την ακτοπλοϊα, που είναι σε εξέλιξη στη Χίο, ο Βουλευτής της Ν.Δ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος καταθέτει ένα τρίπτυχο προτάσεων, ενώ "καρφώνει" και την κυβερνητική προβολή του μεταφορικού ισοδύναμου, λέγοντας ότι αυτό δεν κάλυψε την επιβάρυνση των νησιωτών, που επήλθε με την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ.....


Αναλυτικά αναφέρει:

"Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω τη σημερινή ημερίδα για την ακτοπλοΐα και το μεταφορικό ισοδύναμο, στην οποία δεν μπόρεσα να παρευρίσκομαι, καθώς αφενός έως τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου συμμετείχα, ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, στο Συνέδριο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, COP24, ενώ την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου πρέπει να βρίσκομαι στη Βουλή για τη συζήτηση του Νομοσχεδίου της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

Τα νησιά μας, θα μπορέσουν να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν, μόνο αν πάψουμε να βλέπουμε τη θάλασσα ως παράγοντα απομόνωσης και εμπόδιο. Πρέπει να την ξαναδούμε ως πηγή πλούτου: δίνει δουλειά και ευκαιρίες, ανοίγει τους ορίζοντες. Και, χάριν στη θάλασσα και τη ναυτιλία, μικρά νησιά όπως η Χίος είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο.

Η στήριξη στην ακτοπλοΐα, σημαίνει στήριξη της νησιωτικότητας, καθώς σήμερα σχεδόν το 70% των κατοικημένων νησιών έχει μοναδικό μέσο τα πλοία. Χρειαζόμαστε:

Κίνητρα για εκσυγχρονισμό του στόλου, για ασφαλείς και γρήγορες μετακινήσεις.
Σύγχρονες λιμενικές υποδομές. Για τη Χίο είναι προτεραιότητες η αναβάθμιση του κεντρικού λιμένα και η πλήρης λειτουργία των Μεστών. Και πρέπει και εμείς εδώ στη Χίο, ως τοπική κοινωνία να αποφασίσουμε το δικό μας στρατηγικό σχέδιο και να μην ακολουθούμε τον εύκολο δρόμο της αποποίησης ευθυνών και ότι για όλα «αποφασίζουν άλλοι».
Ανασχεδιασμό της δημόσιας υπηρεσίας των άγονων γραμμών.
Ταυτόχρονα, παρόλο που το μεταφορικό ισοδύναμο, πολύ-διαφημίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση, μέχρι σήμερα, καλύπτει ένα πολύ μικρό κομμάτι της επιβάρυνσης που έχουν υποστεί τα νησιά, λόγω και της κατάργησης του νησιωτικού ΦΠΑ. Κυρίως, δεν καλύπτει καθόλου τον τουρισμό, με αποτέλεσμα να έχει πληγεί πολλαπλά η ανταγωνιστικότητα των νησιών μας.

Για εμάς στη Νέα Δημοκρατία η ναυτιλία, η ακτοπλοΐα, και η νησιωτικότητα, αποτελούν βασικές προτεραιότητες, που σύντομα θα κληθούμε να υλοποιήσουμε.

Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες σας."

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου