Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» στο Ομήρειο

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου
Δεκέμβριος, ένας γιορτινός μήνας στο Ομήρειο, και στο πλαίσιο των δράσεων «Ομηρείου Έργα», θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε τους Χειμερινούς Κολυμβητές. Την Τετάρτη, 19/12 στις 9:00 μμ., επτά μουσικοί, όλοι μαζί επί σκηνής, θα μας ταξιδέψουν σε μία μοναδική μουσική εμπειρία.....


Οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» πρωτοεμφανίζονται ως μουσικό σχήμα το 1981 και από τότε, όλοι μαζί και χωριστά, διαγράφουν μια ξεχωριστή διαδρομή στην ελληνική μουσική σκηνή. Τραγουδώντας τον έρωτα, τη μοναξιά, την ομορφιά, αλλά και την παρέα, τις φευγαλέες εικόνες και τη μαγεία της νύχτας, το συγκρότημα αυτό του Βορρά εγκαινιάζει μια καινούργια εποχή, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο προσωπικό ύφος που αποτελεί ακόμη και σήμερα πρότυπο για νέα σχήματα.

Η ιδιαίτερη φωνή του Αργύρη Μπακιρτζή σμίγει με μια σειρά από αξιόλογους μουσικούς, δημιουργώντας μια μοναδική κάθε φορά παράσταση, που συνδυάζει παραδοσιακά και έντεχνα στοιχεία με αρμονικό τρόπο. Κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική, γιατί δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού, και χαρακτηρίζεται από την ευδιάθετη και ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι καλλιτέχνες με το ακροατήριό τους.

Λόγω των αραιών τους εμφανίσεων και της ιδιαιτερότητας κάθε συναυλίας τους, οι Χειμερινοί Κολυμβητές αποτελούν μια ξεχωριστή περίπτωση μουσικού σχήματος που αξίζει να ακούσει κανείς, έστω και για μία φορά.

Η μουσική βραδιά εντάσσεται στα «Ομηρείου έργα», το πολιτιστικό πρόσωπο του Ομηρείου, που για δεύτερη συνεχή χρονιά δίνει το παρών ώστε να συνεισφέρει  στην πολιτιστική ανανέωση του τόπου μας και να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Χιώτες και τους επισκέπτες. Καλές γιορτές, με χιλιάδες όμορφες και ζεστές ευχές από όλους τους ανθρώπους του Ομηρείου!

Συντελεστές:

Αργύρης Μπακιρτζής: φωνή

Κώστας Σιδέρης: τζουράς, φωνή

Κώστας Βόμβολος: ακορντεόν

Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο, φωνή

Μπάμπης Παπαδόπουλος: κιθάρα

Χάρης Παπαδόπουλος: μπουζούκι

Εύη Μάζη: φλάουτο, φωνήΏρα έναρξης: 21:00

Χώρος: Αίθουσα Θεάτρου

Γενική είσοδος: 8 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: Εισιτήρια θα προπωλούνται από τις 11/12 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, τις ώρες λειτουργίας του Κέντρου.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου